Νέα μέτρα – Μώβ περιοχές και “βαθύ κόκκινο” – Τι εξετάζει η επιτροπή

20.10.2021 / 19:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 9

Γραφόταν, «ακουγόταν» και πλέον όλα δείχνουν πως καθιερώνεται όσο ο κορωνοϊός επελαύνει. Ο λόγος για το νέο επιδημιολογικό επίπεδο, στο οποίο από την ερχόμενη εβδομάδα θα εντάσσονται οι περιφερειακές ενότητες που θα είναι πιο… κόκκινες κι από τις «κόκκινες».

Αυτό αποφασίστηκε στην σημερινή (Τετάρτη, 20.10.2021) συνεδρίαση της ολομέλειας των επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων και με βάση το ρεπορτάζ του iatropedia.gr, το νέο επιδημιολογικό επίπεδο θα αποτυπώνει καλύτερα την εικόνα της χώρας, σε σχέση με την αύξηση του ιικού φορτίου και των κρουσμάτων σε πολλές περιφερειακές ενότητες της χώρας.

Όπως είναι λογικό, το να γίνει μια περιοχή «μωβ» θα σημαίνει αυτομάτως και νέα μέτρα, τα οποία δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη στη σημερινή συνεδρίαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά ενδέχεται να είναι η οριζόντια χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους τόσο από εμβολιασμένους, όσο και από ανεμβολίαστους, η ενίσχυση της ατομικής προστασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και η απαγόρευση μαζικών κοινωνικών εκδηλώσεων με μεγάλο συγχρωτισμό.

Επιπλέον, όλα δείχνουν πως αποφασίστηκε πως εφεξής θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα οι εργαζόμενοι σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Το επιπλέον (πιθανότατα «μωβ») επιδημιολογικό επίπεδο, είναι ουσιαστικά η επαναφορά μιας επιδημιολογικής ζώνης -του επιπέδου «βαθύ κόκκινο»- το οποίο καταργήθηκε στο τέλος της άνοιξης με την πτώση των κρουσμάτων και της διασποράς του κορωνοϊού.

Η επανακαθιέρωσή της, όπως είπαν οι ειδικοί, συνδέεται με την επικείμενη αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου που αναμένεται με την πτώση της θερμοκρασίας στη χώρα, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να αποτυπώνεται στα κρούσματα.

Το νέο επίπεδο θα αντανακλά καλύτερα στην σημερινή επιδημιολογική κατάσταση, καθώς μια ζώνη «προς τα πάνω» θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην πιο σωστή εβδομαδιαία κατανομή των κρουσμάτων, ενώ ταυτόχρονα θα θέτει τις υγειονομικές υπηρεσίες σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, ώστε να προλαμβάνονται οι ανεπιθύμητες συνέπειες της πανδημίας.

Εάν υπάρξει σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης, το νέο και βαρύτερο επίπεδο δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί στην επικαιροποίηση του επιδημιολογικού χάρτη, την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα