Νέα κοίτη του Πηνειού δημιούργησαν οι πλημμύρες στη Λάρισα – «Πνιγόμαστε στον βούρκο»

12.09.2023 / 17:18
fa 30

Βιβλική είναι η καταστροφή στη Θεσσαλία, ενώ μεγάλο μέρος της περιοχής παραμένει πλημμυρισμένο, έχοντας μετατραπεί σε μια μεγάλη λιμνοθάλασσα λασποβροχής.

Στη Λάρισα ο κίνδυνος να υπερχειλίσει ο Πηνειός μειώνεται, καθώς υποχωρεί η στάθμη του νερού. Ωστόσο, στην Αγία Παρασκευή το νερό έφτασε μέχρι την πεζογέφυρα στην Κοιλάδα των Τεμπών καταστρέφοντάς την.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, η γέφυρα κρατιέται πλέον από ένα συρματόσχοινο. Εγκαταλελειμμένοι νιώθουν οι κάτοικοι της συνοικίας του ΑΤΑ

Σε κάποιες συνοικίες της πόλης τα νερά έχουν υποχωρήσει και συνεχίζεται η άντληση τους από την Πυροσβεστική, ενώ άλλες είναι ακόμη πλημμυρισμένες και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων.

Τα τελευταία 24ωρα το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην συνοικία της Γιάννουλης και συγκεκριμένα στις εργατικές κατοικίες της συνοικίας όπου και σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, έχει δημιουργηθεί πλέον ένα ιδιαίτερο γεωλογικό φαινόμενο καθώς πέραν της κοίτης του Πηνειού έχει διαμορφωθεί και μια νέα, δεύτερη, κοίτη, εξαιτίας των νερών που έφτασαν στη Λάρισα από τις γειτονικές πεδιάδες.

Με τεράστιο ερπυστριοφόρο όχημα 35 τόνων περνούν από τη Γιάννουλη οι πολίτες. Οι πολίτες επιβιβάζονται στο πελώριο βαρύ όχημα, με συνοδεία μελών της ΕΜΑΚ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια τους, περνούν από το σημείο της Γιάννουλης όπου υπάρχει ακόμη μεγάλη ροή νερών.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα δύσκολη παραμένει και η κατάσταση στα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας και στον κάμπο της Λάρισας, όπου τα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα