ΝΔ-Αχαϊα: Στις κάλπες σήμερα για την εκλογή των νέων οργάνων διοίκησης στη ΔΕΕΠ – Υποψήφιοι πρόεδροι ο Νίκος Κατσουγκράκης και ο Αντώνης Κουνάβης

24.10.2021 / 8:05
kalpes

Εκλογική ημέρα η σημερινή για την Νέα Δημοκρατία, καθώς στις κάλπες προσέρχονται σήμερα τα μέλη του κόμματος στην Αχαΐα, προκειμένου να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης στη ΔΕΕΠ (πρώην ΝΟΔΕ) και τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος στο νομό. Υποψήφιοι πρόεδροι για τη ΔΕΕΠ είναι ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Κατσουγκράκης και ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνης Κουνάβης.
Οι εκλογικοί κατάλογοι της δια ζώσης ψηφοφορίας περιλαμβάνουν 8.410 άτομα, ενώ οι εκλογικοί κατάλογοι της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας περιλαμβάνουν 1.906 άτομα, συνολικά δηλαδή 10.316 άτομα.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι τις 7 το απόγευμα, εκτός και αν κριθεί αναγκαίο (λόγω συμμετοχής) να δοθεί κάποια παράταση.
ΤΑ 8 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Κέντρου Πόλεως Πάτρας: ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΜΑΙΖΩΝΟΣ 26)

2 Βορείου Τομέα: ΑΡΚΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ (ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΝΕΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 4)

3 Νοτίου Τομέα: 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΟΥΔΑ ΜΑΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ 2)

4 Ερυμάνθου: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ (ΝΈΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑ)

5 Δυτικής Αχαΐας: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΧΑΓΙΑ)

6 Καλαβρύτων: ΚΕΠ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ

7 Καλαβρύτων: ΚΕΠ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ 35, ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

8 Αιγιαλείας: ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ “ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΓΑΡΗΣ” ΑΙΘΟΥΣΑ Δ.Σ. (ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ)
ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Οι ψηφοφόροι θα μπορούν να προσέλθουν σήμερα (8 π.μ. – 7 μ.μ.) στα εκλογικά κέντρα που έχουν οριστεί, ανάλογα με την τοπική οργάνωση στην οποία ανήκει ο καθένας. Κατά την προσέλευση στο εκλογικό κέντρο θα πρέπει να έχουν μαζί τους σας Αστυνομική Ταυτότητα ή προσωρινή Βεβαίωση της οικείας Αστυνομικής Αρχής (εκδίδεται σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας του ΑΔΤ) ή Διαβατήριο (γίνεται δεκτό ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει) ή ελληνική Άδεια Οδήγησης. Στα εκλογικά κέντρα θα υπάρχουν τρεις κάλπες. Μία για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ), μία για την ανάδειξη του προέδρου και των μελών της Τοπικής Οργάνωσης και άλλη μία για την ανάδειξη των Συνέδρων. Σημειώνεται ότι ενώ για την ανάδειξη των προέδρων χρειάζεται πάντα μόνο ένας σταυρός, για την ανάδειξη των μελών ΔΕΕΠ μπορούν να μπουν έως 5 σταυροί προτίμησης. Επίσης, για την ανάδειξη των μελών στις τοπικές οργανώσεις Κέντρου Πόλεως, Νότιου Τομέα και Αιγιάλειας μπορούν να μπουν έως 5 σταυροί προτίμησης. Στις τοπικές οργανώσεις Βόρειου Τομέα, Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων μπορούν να μπουν έως 3 σταυροί προτίμησης και στην τοπική οργάνωση Ερυμάνθου μπορούν να μπουν έως 2 σταυροί προτίμησης. Τέλος, για την ανάδειξη των Συνέδρων Αχαΐας μπορούν να μπουν έως 8 σταυροί προτίμησης.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Αντίστοιχη θα είναι και η ηλεκτρονική ψηφοφορία για όσους την έχουν επιλέξει. Σύμφωνα με την σχετική εγκύκλιο του κόμματος, δικαίωμα ψήφου ηλεκτρονικά έχουν όλα τα μέλη της ΝΔ που είναι ταμειακώς ενήμερα, έχουν υποβάλει εγκαίρως το αίτημα συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας (έως την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021) και έχουν λάβει email έγκρισης. Η ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης Ζευς» της ΕΔΥΤΕ (GRNET).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα