Ναυάγιο στην Πύλο: Νέο βίντεο πριν τη βύθιση του αλιευτικού

19.06.2023 / 20:56
ka 11

Ένα νέο βίντεο από τις κρίσιμες ώρες πριν το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου έρχεται στο φως. Πρόκειται για την προσπάθεια προσέγγισης του δεξαμενόπλοιου Lucky Sailor στο αλιευτικό μετά από ειδοποίησή του από το Λιμενικό.

Πρόκειται για το πλοίο που η Ακτοφυλακή ενημέρωσε μετά τον εντοπισμό του αλιευτικού στις 15.35 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, προκειμένου να του παράσχει τροφή και φαγητό.

Στο βίντεο που δημοσιεύει η «Καθημερινή» φαίνεται από απόσταση το υπερφορτωμένο με ανθρώπους σκάφος να βάζει μπροστά τη μηχανή του, να βγαίνουν καπνοί και να κινείται αργά, καθώς το έχει προσεγγίσει το «Lucky Sailor». Δεν είναι γνωστή η ώρα που τραβήχτηκε το βίντεο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μόλις το πλήρωμα εντόπισε το αλιευτικό απευθύνθηκε με τηλεβόα στους επιβάτες για να κάνει γνωστό ότι θέλει να παράσχει βοήθεια. Εικάζεται ότι μπορεί να μην έγιναν άμεσα αντιληπτές οι προθέσεις του δεξαμενόπλοιου από τον χειριστή του αλιευτικού και για αυτό να προσπάθησε να συνεχίσει.

Αργότερα ωστόσο και σύμφωνα με βίντεο που έχει ήδη δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες το αλιευτικό δέχτηκε τη βοήθεια. Σε αυτό το βίντεο της τελικής φάσης της παροχής βοήθειας το αλιευτικό φαίνεται να πλέει σταματημένο, η μηχανή του μοιάζει εκτός λειτουργίας ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι καλές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα