Ναύπακτος: Πέθανε από κορωνοϊό ο πρώην αντιδήμαρχος Κ. Καρακώστας

03.04.2021 / 21:11
antidna

Ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπακτίας και Κώστας Καρακώστας, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονταν με κορωνοϊό, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, έχασε τη μάχη με τη ζωή.

Γεννήθηκε το 1964 και στο κύριο επάγγελμα, ήταν καθηγητής Φυσικής. Εργάστηκε αρχικά σε φροντιστήριο, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο δημόσιο σχολείο. Ήταν σύζυγος της Νικολίτσας Μούρτου και πατέρας του Χρήστου, του Περικλή, του Σπύρου και του Δημήτρη – Πολύκαρπου.

Από τα 17 του χρόνια έχει μόνιμη πολιτική δραστηριότητα, είτε ως φοιτητής, είτε ως στρατιώτης, είτε ως εργαζόμενος. Είχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. φοιτητικών και πολιτιστικών συλλόγων, επιτροπών ειρήνης και αντιπολεμικών κινημάτων. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ένωσης Φροντιστών νομού Αιτωλοακαρνανίας, της Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ναυπακτίας και της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας. Ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας που εξέδιδε την τοπική εφημερίδα ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Το 2006 και το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος με την Κίνηση Πολιτών, η οποία ανέδειξε σε άλλη κατεύθυνση και από άλλη οπτική γωνία σοβαρά θέματα για τον τόπο (ελεύθεροι χώροι, ποιότητα ζωής, πολιτισμός, Ξενία, διαχείριση απορριμμάτων). Εκλέχτηκε δυο φορές δημοτικός σύμβουλος.

Μετά τη νίκη Λουκόπουλου, ο Κώστας Καρακώστας έγινε αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών. Βασικός του στόχος ήταν η ολοκλήρωση του σχεδίου του για το Ξενία, κάτι που όπως φαίνεται πέτυχε, αφού ο εργολάβος έχει ήδη ξεκινήσει εργασίες. Επόμενος στόχος, η μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ, κάτι για το οποίο ήταν ο πρώτος που έκανε αναφορά πολλά χρόνια πριν και το πολεοδομικό ζήτημα της πόλης.

Ο Κώστας Καρακώστας αποτέλεσε εμβληματική μορφή της Ναυπάκτου και η είδηση του θανάτου έχει συγκινήσει τους Ναυπάκτιους,  και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα