Παρασκευή, 18.06.2021, 12:04 πμ

Ναύπακτος: «Εκείνος έπεσε πάνω στο μαχαίρι…»

17.02.2021 / 8:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
karelis-spyros-nafpaktos1

Καθηλωτική είναι η απολογία του 32χρονου δράστη, που σκότωσε τον κατά φαντασίαν αντίζηλό του Σπύρο Καρβέλη στη Ναύπακτο πριν από λίγες ημέρες, μέσα στο κατάστημά του.
Ο καθ’ ομολογίαν δράστης του φονικού, ισχυρίζεται ότι τον σκότωσε για μια… παρεξήγηση. Επειδή «τυφλώθηκε» από τον έρωτα που είχε για μία γνωστή χορεύτρια, την οποία παρακολουθούσε εμμονικά, τόσο διά ζώσης όσο και μέσω διαδικτύου.
Το σημείο της απολογίας του 32χρονου που προκαλεί κατάπληξη είναι εκείνο όπου ισχυρίζεται πως δεν τον έπληξε ο ίδιος με το μαχαίρι που κρατούσε, αλλά ότι το θύμα έπεσε πάνω σε αυτό, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που είχαν.
Ο δράστης του φονικού στη Ναύπακτο μπήκε στο κατάστημα επίπλων που διατηρούσε ο 35χρονος και μετά από έντονο διαπληκτισμό και συμπλοκή που είχαν, τον μαχαίρωσε με ένα κουζινομάχαιρο, με το οποίο όπως ισχυρίζεται συνήθιζε να κυκλοφορεί, καθώς φοβόταν για τη ζωή του.
«Είχα εμμονή με τη συγκεκριμένη κοπέλα. Πίστευα ότι ο Σπύρος δεν την άφηνε να ανταποκριθεί. Θεωρούσα πως της έβαζε λόγια και γι’ αυτό του επιτέθηκα για να τον χτυπήσω. Πήγα να λογαριαστούμε σαν άντρες!» λέει στο απολογητικό του υπόμνημα ο δράστης.
Ο δράστης περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του άτυχου επιχειρηματία αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα: «Εγώ όπως ήμουν θολωμένος και σε πλήρη σύγχυση, αμέσως πλησίασα τον παθόντα και προσπάθησα με ένα κεφαλοκλείδωμα να τον πετάξω στο έδαφος για να τον χτυπήσω με τα χέρια. Πλην όμως δεν κατόρθωσα να τον ακινητοποιήσω εντελώς και να κάμψω οποιαδήποτε αντίστασή του διότι ο παθών είναι πιο σωματώδης και σε καλύτερη φυσική κατάσταση από εμένα και αντιλήφθηκα ότι δεν δύναμαι να τον εξουδετερώσω παντελώς. Για τον λόγο αυτό φοβούμενος ότι ο παθών θα μου επιφέρει κτυπήματα στην προσπάθειά του να αμυνθεί από την επίθεσή μου, μην μπορώντας να αντιδράσω διαφορετικά, σε κατάσταση φόβου, πανικού και σύγχυσης, έβγαλα χωρίς να το καταλάβω ενστικτωδώς ένα απλό μικρό μαχαίρι οικιακής χρήσης, το οποίο έφερα επάνω μου, φοβούμενος πάντα για τη σωματική μου ακεραιότητα λόγω των ανωτέρω και στη συνέχεια με αυτό μη στοχεύοντας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματός του και χωρίς να έχω σκοπό να του επιφέρω οποιοδήποτε πλήγμα με αυτό πλην όμως ο παθών επλήγη στην προσπάθειά του να απεγκλωβισθεί και να απομακρυνθεί από εμένα δεδομένου πως με το άλλο μου χέρι τον είχα πιάσει από τον λαιμό». Ισχυρίζεται ακόμη πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, επικαλούμενος το ότι είχε «ένα απλό μαχαίρι κουζίνας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα