«Να ματαιώσουμε το κλείσιμο των Ταχυδρομείων στη Δυτική Ελλάδα»

15.07.2023 / 13:09
ka 104

Σε ανακοίνωσή η Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος αναφέρει τα εξής:  «Με πρόσχημα το κόστος λειτουργίας τους, η διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε σαρωτικό κλείσιμο ταχυδρομείων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα να μένουν χωρίς σχετική εξυπηρέτηση πλήθος πολιτών σε αστικές περιοχές, αλλά κυρίως και σε απομακρυσμένες περιοχές της υπαίθρου, καταδικασμένοι στην απομόνωση και την ερήμωση κομβικών χωριών.

Συγκεκριμένα κλείνουν τα ταχυδρομεία Στην Αιτωλοακαρνανία, Αγίου Κωνσταντίνου, Παλαίρου, Παναιτωλίου, Πλάτανου.

Ήδη στην Κατούνα περισσότερο από 1,5 χρόνο το ταχυδρομείο υπολειτουργεί (με στόχο το οριστικό κλείσιμό του)και οι κάτοικοι  μιας  ευρύτατης περιοχής εξυπηρετούνται με συνδρομή του ταχυδρομείου Φυτειών.

Στην Αχαΐα, Διακοφτού, Ερυμάνθιας και δύο στην Πάτρα. Στην Ηλεία, Βαρθολομιού,  Καράτουλα και Λάμπειας

Η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ αποθεώνει το  σχέδιο της κυβέρνησης, «όλα στους ιδιώτες»,  αδιαφορώντας για   ανάγκες μεγάλου τμήματος της κοινωνίας, όπως συνταξιούχοι, ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού κι αγρότες της υπαίθρου που δεν έχουν πρόσβαση στα αστικά κέντρα, επιταχύνει το μαρασμό και την ερημοποίηση  της υπαίθρου, αλλά και την υποβάθμιση σημαντικών αστικών περιοχών.

Η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας μπρος το τσουνάμι των λουκέτων των ταχυδρομείων στους τρεις νομούς μας σιωπά για να μη φανερώσει την ενοχή της, αλλά και να ενισχύσει τις κυβερνητικές επιλογές  που εξαφανίζουν κάθε ίχνος κοινής-κοινωνικής ωφέλειας, δίνοντας άλλο ένα οικονομικό φιλέτο στους ιδιώτες.

Θεωρούμε ότι οι κοινωνίες είναι πάνω από λογικές κόστους-οφέλους κι ακόμα η στήριξή τους με σύγχρονες υποδομές όπως πρέπει να είναι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, δίνει εφόδια για δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα στις δραστηριότητες των ανθρώπων.

Η  Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδος μαζί με τους πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας απαιτούμε τη ματαίωση του κλεισίματος των παραπάνω ταχυδρομείων, την αναβάθμισή τους και τον εκσυγχρονισμό τους για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σ’ αυτόν τον αγώνα καλούμε Δήμους,   Δημοτικές και Περιφερειακές παρατάξεις, συλλογικότητες, φορείς και δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις  και κάθε δημοκρατικό πολίτη να  ματαιώσουμε το κλείσιμο των ταχυδρομείων!».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα