Να ανοίξουν άμεσα τα φροντιστήρια ζητά ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας

25.05.2021 / 10:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
frontistirio

Τα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης συνεχίζουν να παραμένουν κλειστά για επτά ολόκληρους μήνες, με εξαίρεση τα τμήματα Γ΄ Λυκείου που ξεκίνησαν να λειτουργούν μόλις στις 10 Μαΐου, με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Νοτιοδυτικής Ελλάδας, να ζητά την άμεση επαναλειτουργία τους, με την ακόλουθη ανακοίνωσή του:

“Είναι γνωστό, ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, από το πρώτο κιόλας lockdown, όλα τα Φροντιστήρια είχαν σταθερά γραμμή αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που σύστηνε η Επιτροπή των Επιστημόνων και αποφάσιζε η Πολιτεία. Όταν δε, ανοίγαμε τα Φροντιστήρια, φροντίζαμε να τηρούμε με πλήρη αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα που εξασφάλιζαν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζομένους μας.

Μ΄ αυτή την ευθύνη και τα δείγματα γραφής που έχουμε δείξει, δεν κατανοούμε την επιμονή στη συνέχιση αυτού του τόσο μακροχρόνιου κλεισίματος των Φροντιστηρίων. Είναι οξύμωρο ένας μαθητής να μπορεί να πάει πια στο σχολείο του, στην καφετέρια ή σε ένα κατάστημα εστίασης, να μπορεί να μπει σε οποιοδήποτε κατάστημα και να ψωνίσει, να μπορεί να μετακινηθεί διαδημοτικά και να υπάρχει αυτή η ιδιότυπη αντιμετώπισή μας. Είναι οξύμωρο να έχουν ανοίξει σχεδόν όλες οι επαγγελματικές και κοινωνικές δραστηριότητες και τα Φροντιστήρια να παραμένουν κλειστά.Ζητάμε η ρύθμιση αυτή να επανεξεταστεί.

Όπως στηρίζουμε το Σύστημα Παιδείας και την προετοιμασία των μαθητών της Γ΄ Λυκείου για να δώσουν με επιτυχία την μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έτσι πρέπει να μας δοθεί και η δυνατότητα στήριξης των μαθητών όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου, δεδομένου των μορφωτικών κενών που δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο των σχολείων. Ευελπιστούμε πως αυτή τη φορά θα πρυτανεύσει η φωνή της λογικής και θα εισακουστούμε. Αλλιώς δημιουργείται η εντύπωση ότι μόνο όταν ένας κλάδος εκφράζει έντονα την δυσαρέσκεια (που υπάρχει) εισακούγεται.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα