Ν. Τριανταφυλλόπουλος: Ο Δήμος χτίζει τερατούργημα πάνω στο κύμα

11.03.2021 / 11:19
ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ 2

Σε ανακοίνωσή του ο Ναπολέων Τριανταφυλλόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!-Γρηγόρης Αλεξόπουλος», αναφέρει: Η εξέλιξη του έργου της αποχέτευσης στην περιοχή των Βραχνείκων  έφερε στο φως ένα τερατούργημα.  Ο λόγος για τα τρία αντλιοστάσια (δύο στα Βραχνέικα και ένα στα Ροϊτικα) τα οποία όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται, είναι κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Πρόκειται για ογκωδέστατες κατασκευές  οι οποίες πέραν της καταστροφής του αιγιαλού σε ένα από τα ωραιότερα παραλιακά σημεία της πόλης,  θα προκαλέσουν και σοβαρή όχληση εξαιτίας των θορύβων που θα προκύπτουν από τη λειτουργία τους.

Ανεξαρτήτως του αν αυτή η αθλιότητα προβλεπόταν ή όχι από τη μελέτη και ανεξαρτήτως του αν έχει αδειοδοτηθεί (γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά), είναι σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση αποδεκτή και μάλιστα σε μια περιοχή την οποία επισκέπτονται κατά κύριο λόγο πολίτες προερχόμενοι από τις λαϊκές συνοικίες οι οποίοι προσέρχονται σε αυτές με το λεωφορείο και κάνουν μπάνιο σε αυτό το  σημείο ακριβώς.

Πρόκειται για οικοδόμηση πάνω στην παραλία που πέραν του ότι κλείνει το σημείο στο οποίο μπορούν να έχουν πρόσβαση οι λουόμενοι και εμποδίζει ακόμη και την ορατότητα προς τη θάλασσα, οδηγεί και  σε μια για πρωτοφανή υποβάθμιση  της ευρύτερης περιοχής  η οποία ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες αποτελεί σημείο αναφοράς για τους πολίτες της Πάτρας και τους επισκέπτες της. Υποβάθμιση που δεν έχει καμία λογική βάση και οφθαλμοφανώς καμία αισθητική αντίληψη.

Η Πάτρα η οποία θα έπρεπε να μεριμνά για την αναβάθμιση της εικόνας της κα της τουριστικής της προβολής, δεν είναι δυνατόν εν έτει 2021 να δεχθεί αυτό το ανοσιούργημα στη νότια πλευρά της παραλιακής της ζώνης.

Είναι προτιμότερο να καθυστερήσει το έργο παρά να καταδικάσουμε την εικόνα της παραλιακής κατ΄αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο.  

Ν. Τριανταφυλλόπουλος: Ο Δήμος χτίζει τερατούργημα πάνω στο κύμα 2

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα