Ν. Φαρμάκης: Με μία και μόνο λέξη, ΕΣΠΑ σημαίνει «δύναμη»! (φωτό κ’ βίντεο)

13.07.2023 / 21:03
20230713 ΕΣΠΑ -ΑΧΑΪΑ (2)

Ο πολλαπλασιασμός των πόρων του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πατρέων με την αξιοποίηση του έλους της Αγυιάς, αλλά και τα έργα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων στην Άνω Πόλη, αποτελούν ορισμένα από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ, όπως άλλωστε αρκετές ακόμη παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην Αχαΐα, ενεργειακές αναβαθμίσεις δημοσίων κτιρίων, αλλά και ενισχύσεις στον τομέα της κοινωνικής συνοχής.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην εκδήλωση με τίτλο «ΕΣΠΑ Κι Έγινε» που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουλίου 2023, στα Παλαιά Σφαγεία, στην Πάτρα, το ΕΣΠΑ «δεν είναι μόνο «έργα», σημειώνοντας πως με μία και μόνη λέξη, το ΕΣΠΑ σημαίνει: Δύναμη!

«Πολλαπλασιάσαμε τους πόρους και διατέθηκαν 60 εκ. ευρώ, μέσω των οποίων ο Δήμος απέκτησε τη δυνατότητα να προχωρήσει σε πολλά και σημαντικά έργα αναπλάσεων. Βλέπουμε ήδη το αποτέλεσμα στο έλος της Αγυιάς, σύντομα θα το δούμε και στην Άνω Πόλη, όπως και στην αποκατάσταση του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Ν. Φαρμάκης: Με μία και μόνο λέξη, ΕΣΠΑ σημαίνει «δύναμη»! (φωτό κ' βίντεο) 4

Όπως θα το δούμε όλοι και στην αναγέννηση αυτού του κοσμήματος που έχει η Πάτρα και λέγεται Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φαρμάκης αναλύοντας τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το Ε.Π «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» στο Δήμο Πατρέων.  Συνεχίζοντας, μίλησε για τις αναπλάσεις που έγιναν στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων όπως το Νοσοκομείο του Ρίου, η Αστυνομική Διεύθυνση, αλλά και πολλά σχολικά συγκροτήματα, που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ

Σε ό,τι αφορά την  κοινωνική ασφάλεια και αλληλεγγύη, ο κ. Φαρμάκης πρόσθεσε ότι διατέθηκαν στην Αχαΐα 13,4 εκ. ευρώ για την ίδρυση και λειτουργία 15 κοινωνικών δομών, όπως κοινωνικά παντοπωλεία, υπνωτήρια, στέγες υποστηριζόμενης εκπαίδευσης, αλλά και 9 μονάδες ΤΟΜΥ που απέδειξαν την ωφέλεια τους, ιδιαίτερα στην επείγουσα φάση της πανδημίας.

Σε σχέση με την επιχειρηματικότητα, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, 3.520 επενδύσεις χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στην Αχαΐα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να ανοίξει μία νέα παραγωγική εποχή σε αυτόν εδώ τον τόπο, που όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη παραγωγική δύναμη είχε στο παρελθόν και πόσο υπέφερε όταν έχασε αυτή την παραγωγική δύναμη.

Ν. Φαρμάκης: Με μία και μόνο λέξη, ΕΣΠΑ σημαίνει «δύναμη»! (φωτό κ' βίντεο) 5

«Όλα αυτά είναι το ΕΣΠΑ. Το πιο ισχυρό χρηματοδοτικό εργαλείο που μας έδωσε τη δυνατότητα να κοιτάζουμε προς το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης και ευχαρίστησε τους Δήμους, Επιμελητήρια και όλους τους παραγωγικούς φορείς για τη συνεργασίας, όπως επίσης τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής για την αποτελεσματικότητα, δεδομένου ότι το ΕΣΠΑ 2014-2020 έχει φτάσει σε απορροφητικότητα  στο 90%, με 7.498 συμβασιοποιημένα έργα σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ το 2019 η απορρόφηση ήταν στο  20% με  μόλις 285 συμβασιοποιημένα έργα. Στην εκδήλωση τοποθετήθηκαν επίσης δήμαρχοι και τοπικοί φορείς, ενώ ακολούθησε συναυλία με τον Άκη Δείξιμο.

Ν. Φαρμάκης: Με μία και μόνο λέξη, ΕΣΠΑ σημαίνει «δύναμη»! (φωτό κ' βίντεο) 6

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα