Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ.–Κίνημα Αλλαγής: «Οι κοινωνικές δομές χρειάζονται υποστήριξη και όχι ευχολόγια»

05.01.2023 / 15:17
nomarxiaki

Την Πέμπτη 29 Δεκέμβριου κλιμάκιο της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής αποτελούμενο από τον Γραμματέα Νίκο Μοίραλη, την Αν. Γραμματέα Σταυρούλα Νικολάου – Παναγοπούλου, τον υπεύθυνο επικοινωνίας Γεράσιμο Φεσσιάν και το Μέλος Αθανάσιο Γιανναδάκη, συνοδευόμενο από την Αν. τομεάρχη υγείας του Κινήματος και Καθηγήτρια Κατερίνα Σολωμού, επισκέφθηκε το «Άσυλο Ανιάτων» στην Πάτρα για ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος.


Στην διάρκεια της επίσκεψης το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Διοίκηση του Ιδρύματος και συγκεκριμένα με την Πρόεδρο κ Γωγώ Καραλή, την Αντιπρόεδρο κ. Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και το Διευθυντή κ. Άρη Γκατζόγια.

Ν.Ε. Αχαΐας ΠΑ.ΣΟ.Κ.–Κίνημα Αλλαγής: «Οι κοινωνικές δομές χρειάζονται υποστήριξη και όχι ευχολόγια» 2


Θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και του ημερήσιου νοσηλίου, την κατάργηση του clawback και rebate, την αποζημίωση των υπέρογκων δαπανών με τις οποίες επιβαρύνεται το ίδρυμα λόγω της πανδημίας, καθώς και της φαρμακευτικής δαπάνης που συμπεριλαμβάνεται στο ημερήσιο νοσήλιο. Μείζον ζήτημα παραμένει η κτιριακή και ενεργειακή αναβάθμιση της Δομής, ενώ θετική ανταπόκριση από την Διοίκηση είχε η πρόταση της Ν.Ε. για την συμμετοχή του Ασύλου Ανιάτων σε μια Ενεργειακή κοινότητα που θα του έδινε προσθετή οικονομική αυτοτέλεια, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να παρέχει το πράσινο ενεργειακό αποτύπωμα του φορέα στο περιβάλλον. Επιπλέον τονίσθηκε πως ιδιαίτερη βοήθεια θα ήταν η κατανόηση της ευνοϊκότερης ρύθμιση του φόρου εισοδήματος προνοϊακών δομών, θέμα που το κράτος οφείλει να εξετάσει συνολικά.


Τέλος θα πρέπει να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας προς όφελος των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.


Η Ν.Ε. Αχαΐας και η αν. τομεάρχης υγείας δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν τα αιτήματα σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να ασκηθεί πίεση προς ανεύρεση λύσεων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα