Μύκονος: «Βράζει» το νησί για τα νέα μέτρα –Aνακοίνωση από τους επιχειρηματίες

07.07.2021 / 23:16
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
nta 13

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από σήμερα το πρωί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Μύκονο, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων από την κυβέρνηση και τη συνάντηση που είχαν με τον διοικητή της Αστυνομίας Φώτη Τζελέπη. Ο τελευταίος τους ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα. Αμέσως μετά, τα τηλέφωνα όλων πήραν «φωτιά» για ώρες προκειμένου να ζυγίσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται και να πάρουν αποφάσεις.

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι τα νέα μέτρα «τελειώνουν» μια σεζόν που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο peak της και γι’ αυτό η ανακοίνωση που απέστειλαν στον πρωθυπουργό και μια πλειάδα υπουργών είναι σε έντονο ύφος.

Στην ανακοίνωση, τα Δ.Σ του ΣΕΔΕΜ και ΣΕΕΧΩΜ κάνουν λόγο για φιρμάνι που διαγράφει τον τουρισμό και τους επιχειρηματίες της Μυκόνου, αλλά και για μέτρα που τους κόβουν τα πόδια και οδηγούν χωρίς σχέδιο στην καταστροφή της νέας σεζόν.

Έτοιμοι και αποφασισμένοι για αντιδράσεις χωρίς προηγούμενο

Τέλος δηλώνουν έτοιμοι και αποφασισμένοι για αντιδράσεις που δεν θα έχουν προηγούμενο την ίδια στιγμή που στο νησί ακούγονται πολλά από το πρωί για ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και βίλες αλλά και αναβολές αφίξεων. Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι η Μύκονος θα πρέπει να πορευτεί όπως πορεύεται όλη η χώρα, έστω και χωρίς πάρτι αν και είναι άρρηκτα συμβιβασμένη με το κέφι και τους χορούς μέχρι πρωίας.

Ο Scorpios μετέφερε το πάρτι της Πέμπτης για σήμερα και ακύρωσε σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα που είχε προγραμματίσει, ενώ το Santanna θα πραγματοποιήσει αυτό του Σαββάτου μόνο με καθήμενους και τον ήχο στα 80 decibel. Το Cavo Paradiso ακυρώνει τα πολύ δυνατά ονόματα και θα πορευθεί αναλόγως την ίδια στιγμή που αρκετοί επιχειρηματίες σκέφτονται να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού.

Προβλέπουν ότι τα παράνομα πάρτι στις βίλες θα «φουντώσουν»

Στην Χώρα από αύριο το βράδυ αναμένεται να δούμε μια διαφορετική εικόνα με τα νέα μέτρα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους, όπως ο επιχειρηματίας του Queen που θα πρέπει να δουλεύει μόνο με καθήμενους.

Τέλος όλοι έχουν να λένε για τα παράνομα πάρτι στις βίλες που αναμένεται να «φουντώσουν» από την στιγμή που τα μεγάλα μαγαζιά και κλαμπ θα εναρμονιστούν με την νέα πραγματικότητα.

Το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε ξανά σήμερα στον νέο διοικητή του νησιού που θεωρείται δεδομένο ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να περιορίσει στο μέτρο του δυνατού αυτή την «μάστιγα» που κυριαρχεί λόγω πανδημίας τα δυο τελευταία χρόνια στο νησί των ανέμων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα