Μύκονο και Σαντορίνη τα νησιά που είχαν 150% αύξηση στις αφίξεις τουριστών

17.10.2021 / 13:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 42

Δύο νησιά αναδεικνύονται σε πρωταγωνιστές και κερδίζουν τις προτιμήσεις των τουριστών. Πρωταγωνίστριες στις αφίξεις τουριστών αναδεικνύονται στο εννεάμηνο του 2021 Σαντορίνη και Μύκονος, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από όλους τους ελληνικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία από τις αεροπορικές αφίξεις, στο διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021, η μεν Σαντορίνη προσέλκυσε 1,27 εκατ. επισκέπτες παρουσιάζοντας άνοδο 155,9%, η δε Μύκονος με τη σειρά της προσέλκυσε 961,647 επισκέπτες καταγράφοντας άνοδο 153,4%.

Στη Σαντορίνη οι εισερχόμενοι ξένοι επισκέπτες ανέρχονται σε 846.559 και στη Μύκονο 716.479, πάντα στο εννεάμηνο του έτους. Την ίδια στιγμή η Σαντορίνη αύξησε κατά 72% τους εγχώριους επισκέπτες της σε σχέση με πέρυσι φτάνοντας τους 249.301, ενώ η Μύκονος πέτυχε άνοδο 103% των αφίξεων των Ελλήνων επισκεπτών φτάνοντας τους 120.406.

Εστιάζοντας στη Μύκονο, ο Ανδρέας Φιορεντίνος, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού και νυν υπεύθυνος τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τις επιδόσεις του νησιού ότι «τηρουμένων των αναλογιών και των προκλήσεων η Μύκονος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων».

Παράλληλα, αναφέρει ότι αυτός δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς υπογραμμίζοντας τα εξής: «Όλοι μαζί οι τουριστικοί επιχειρηματίες, με τις τοπικές αρχές, τους εργαζόμενους και την κοινότητα να οργανωθούμε για να σταθούμε επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό της επόμενης ημέρας. Οι προορισμοί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει μετά την υγειονομική κρίση να επιστρέψουν στην κανονικότητα ενδυναμωμένες και με καλύτερες προοπτικές».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα