Μόσιαλος: Το νέο εμβόλιο έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την υπο-παραλλαγή Β5 της Όμικρον

24.06.2022 / 22:30
fa 3

Mια τέταρτη δόση εμβολίου θα είχε νόημα μόνο εάν αυτό θα μπορούσε να καταπολεμήσει τις νέες υπο-παραλλαγές της Όμικρον ανέφερε για τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση κατά του κορονοϊού ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Πάντα σε συζήτηση με τον προσωπικό του γιατρό που γνωρίζει ιστορικό υγείας πρέπει ο καθένας να αποφασίσει αν θα κάνει τη δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου, όμως θεωρώ πως δεν χρειάζεται αν δεν ανήκει σε ευάλωτη ομάδα ή δεν υπάρχει σοβαρό νόσημα» ανέφερε αρχικά ο κ. Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας τόνισε πως «και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αλλά και το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων στη Σουηδία έχουν άλλα ηλικιακά όρια που “μιλούν” για τους άνω των 79 ετών. Στη Βρετανία, στην οποία ζω, η τέταρτη δόση είναι μόνο για τους άνω των 75 που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας» τόνισε ο καθηγητής.

Μάλιστα έθεσε και το ερώτημα για το πόσοι άνω των 60 έχουν κάνει αυτούς τους δυόμιση μήνες που άνοιξε η πλατφόρμα την αναμνηστική δόση «είναι μόνο το 17%» είπε.

Ο Μόσιαλος τόνισε πως «ένα νέο εμβόλιο από Οκτώβρη θα έχει νόημα μόνο αν αντιμετωπίζει την παραλλαγή Β5 της Όμικρον, καθώς η Β4 θα έχει χαθεί έως τότε». Μάλιστα πρότεινε «να γίνονται κάθε 2-3 εβδομάδες τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για να ελέγχεται η ανοσία στην κοινότητα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα