Παρασκευή, 21.01.2022, 11:20 μμ

Μόσιαλος: Ο ιός λογικά θα γίνει πιο μεταδοτικός και λιγότερο επικίνδυνος

23.11.2021 / 23:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 90

Ο κ. Μόσιαλος μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες εξηγώντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας συνδυασμός στοιχείων, όπως ο αριθμός θανάτων ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού, η συννοσηρότητα, τα συστήματα υγείας και άλλα επιδημιολογικά δεδομένα. Ανέφερε μάλιστα και ένα παράδειγμα λέγοντας ότι στην Ελλάδα το 22% του πληθυσμού είναι πάνω από 65 ετών και στο Ισραήλ μόλις το 11%.

«Αν έκανε κανείς μία απλή σύγκριση, θα έλεγε ότι δεν τα πήγαμε και τόσο άσχημα. Έχουμε χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών από Γαλλία, Ιρλανδία και άλλες χώρες και μεγαλύτερα σε σχέση με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία κ.λπ. Επομένως, έχουμε καλά επίπεδα σε σχέση με αρκετές χώρες της Ευρώπης. Βέβαια, δεν έχουμε πείσει ένα σημαντικό ποσοστό ευπαθών ομάδων και ηλικιωμένων», τόνισε ο κ. Μόσιαλος.

Οταν ρωτήθηκε για τα φάρμακα επισήμανε πως δεν αλλάζουν άμεσα το σκηνικό, σημειώνοντας ότι δύο είναι τα προβλήματα που υπάρχουν: από τη μία το κόστος του σκευάσματος και από την άλλη το ζήτημα της μαζικής τους παραγωγής. «Αν δεν επιταχυνθεί η παραγωγή, δεν θα είναι άμεσα ένα συμπληρωματικό όπλο για την αναχαίτιση της πανδημίας», ανέφερε.

Στο μεταξύ θεωρεί ανησυχητική τη διαρκή εμφάνιση νέων παραλλαγών και εξέφρασε την άποψη πως σίγουρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν. «Λογικά, ο ιός θα γίνει πιο μεταδοτικός και λιγότερος επικίνδυνος. Ίσως γίνει αυτό με ισχυρότερα εμβόλια και με τη φαρμακευτική αγωγή».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα