Παρασκευή, 19.08.2022, 10:57 μμ

Μόσιαλος: Αυτός είναι ο λόγος που σήμανε συναγερμός για τη μετάλλαξη του κορωνοϊού

21.12.2020 / 22:56
κο 29

Τέσσερα ερωτήματα απασχολούν τους επιστήμονες σχετικά με τη μετάλλαξη του κορονοϊού. Τι ισχύει για την πιθανότητα επαναλοίμωξης.

Στην μετάλλαξη του κορονοϊού και τους λόγους που η Ευρώπη έβαλε σε… καραντίνα τη Βρετανία, αναφέρθηκε ο καθηγητής πολιτικής της υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο τρόπος για να αμυνθούμε στη μετάλλαξη του κορονοϊού, είναι να ενισχύσουμε τα μέτρα της Δημόσιας Υγείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα τέσσερα ερωτήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους επιστήμονες. Το πρώτο είναι, αν μεταδίδεται πιο εύκολα, κάτι που μάλλον συμβαίνει. Όπως εξήγησε, το νέο στέλεχος του ιού ενώ έχει εμφανιστεί από τον Σεπτέμβριο, το Νοέμβριο ήταν περίπου το 1/4 των περιπτώσεων στο Λονδίνο από το νέο στέλεχος και φτάσαμε μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου να είναι τα 2/3 τω περιπτώσεων.
Στη συνέχεια ο κ. Μόσιαλος ανέφερε ότι με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τώρα, το νέο στέλεχος δεν φαίνεται να κάνει βαρύτερη κλινική εικόνα, ούτε να αυξάνει τον κίνδυνο επαναλοίμωξης. Όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με τα  επιστημονικά δεδομένα, “πιάνει” αυτό το στέλεχος του ιού.

Ο κ. Μόσιαλος εξήγησε ότι η ανησυχία των επιστημόνων έγκειται στο γεγονός ότι από τη στιγμή που μεταδίδεται πιο γρήγορα, περισσότεροι άνθρωποι θα κολλήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα και έτσι θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο το σύστημα Υγείας. Αυτός είναι και ο λόγος που οι υπόλοιπες χώρες… απομόνωσαν τη Βρετανία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα