Μοσχάρι στιφάδο

21.01.2021 / 9:15
b5eb64b92ec2bc303a0ab3ae5d25b105_L

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, κομμένη σε κομμάτια διαστάσεων 7Χ7εκ.

800 γρ. κρεμμύδια, για στιφάδο

4 ντομάτες, ψιλοκομμένες

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας 

150 ml κόκκινο κρασί

600 ml ζωμό βοδινού

3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

Πατάτες τηγανητές

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε σε δόσεις το κρέας από όλες τις πλευρές, δίνοντας του σκούρο χρώμα, και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.

2Έπειτα, στην ίδια κατσαρόλα αδειάζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αν χρειάζεται και τα σοτάρουμε και αυτά για 2-3 λεπτά.

3Στη συνέχεια, ρίχνουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα μαζί με τον πελτέ ντομάτας, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα φύλλα δάφνης, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε εκ νέου για 1 λεπτό.

4Ύστερα, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά με την ξύλινη κουτάλα και σιγομαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά με 2 ώρες.

5Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρουμε το στιφάδο ζεστό με τηγανητές πατάτες.

giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα