Μοσχαράκι ριγανάτο με σπαγγέτι και κεφαλοτύρι

13.05.2021 / 9:33
mosxaraki-spaghetti-500-960x480

Ένα παραδοσιακό και πεντανόστιμο πιάτο με την πιο εύκολη εκτέλεση του Πέτρου Συρίγου.

Υλικά

500 γραμμ. σπαγγέτι
1 ½ κιλό μοσχαρίσιο χτένι κομμένο σε κύβους
500 γραμμ. μίνι μανιτάρια
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
3 τεμάχια καρότα
4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
1 κύβο βοδινό
100 ml ελαιόλαδο
50 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
80 γραμμ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για το roux
30 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
30 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ

Διαδικασία

Για το roux: Σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να πάρει ένα χρυσάφι χρώμα, και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει, θα το χρησιμοποιήσουμε στο τέλος για να δέσουμε την σάλτσα.

Για το μοσχαράκι: Σε μια βαθιά μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και, όταν το
λαδί μας φτάσει σε υψηλή θερμοκρασία, σοτάρουμε τα κομμάτια του μοσχαρίσιου κρέατος απ’ όλες τις πλευρές τους, περίπου για 10-12 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
Χαμηλώνουμε την φωτιά – μέτρια. Προσθέτουμε τα 50 γρ. βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο, τα καρότα σε κομμάτια στη κατσαρόλα και τα σοτάρουμε για 6 λεπτά και μέχρι να καραμελώσουν καλά. Προσθέτουμε πίσω το μοσχαράκι και σβήνουμε με το λεμόνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον βοδινό κύβο και, όταν χοχλάσει, χαμηλώνουμε την φωτιά και ψήνουμε το μοσχαράκι για 2 ώρες περίπου και μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε λίγο νερό κατά περιόδους για να μην μας στεγνώσει.

Προσθέτουμε την φρέσκια ρίγανη, λίγο πριν το σβήσουμε, και αφήνουμε να πάρει μια βράση για να πάρει τα αρώματα. Τέλος δένουμε τη σάλτσα με το roux. Βάζουμε σταδιακά από το roux στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 1 λεπτό λιγότερο από ότι μας αναγράφει η συσκευασία. Σουρώνουμε και, όπως είναι στο σουρωτήρι, προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για να μην μας κολλήσουν και να πάρουν άρωμα. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι, το μοσχαράκι από πάνω, πασπαλισμένα με το κεφαλοτύρι και με φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα