Μωραΐτης: Ο Αυγενάκης ζητά πίσω χρήματα από αθλητές για διακρίσεις του 2016

09.11.2020 / 18:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dete-featured

Με δήλωσή του, ο Τομεάρχης Αθλητισμού και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, πήρε θέση για το θέμα που έχει ενσκήψει με τα πριμ διακεκριμένων αθλητών και τη δημόσια αντιπαράθεση με την Ολυμπιονίκη του Ρίο ντε Τζανέιρο, Κατερίνα Στεφανίδη, αναφορικά στα πριμ. 

«Ο  κ. Αυγενάκης αξιώνει αναίτια από μερικούς διακριθέντες αθλητές, την επιστροφή των οφειλόμενων, από την Πολιτεία, οικονομικών επιβραβεύσεων για τα έτη 2017-2019,» δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης προσθέτοντας: «Επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών».

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος  Μωραΐτης συνέχισε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια του υφυπουργού της, προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές». Συμπλήρωσε δε ότι «ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του οικονομικού μπόνους σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα».

Παράλληλα, ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, κάλεσε τον υφυπουργό Αθλητισμού «να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν», να «επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα» και «να σταματήσει να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό του». 

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας.»

Αναλυτικά, η δήλωση του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Προοδευτική Συμμαχία, Θάνου Μωραΐτη: 

«Έκαναν πάλι το θαύμα τους. Το επιτελικό κράτος και ο κ. Αυγενάκης ζητούν πίσω χρήματα από αθλητές για διακρίσεις του 2016 και δεν έχουν καταβάλει δεκάρα για τα έτη 2017-2019. Κάθε ημέρα ανακαλύπτουμε κι ένα θύμα της επιτελικής αναλγησίας.

Ο κ. Αυγενάκης αντί να εξοφλήσει τις οφειλόμενες, από την Πολιτεία, οικονομικές επιβραβεύσεις στους διακριθέντες αθλητές για τα έτη 2017-2019, ως ελάχιστη αναγνώριση προς αυτούς για την διεθνή προβολή της χώρας μας, αξιώνει αναίτια, από μερικούς εξ αυτών, την επιστροφή τους.  

Σε αντίθεση με τη διακυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κατά την οποία και εν μέσω οικονομικών περιορισμών, εξοφλήθηκαν τα πριμ των αθλητών πολλών ετών, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δια του υφυπουργού της προβάλλει δήθεν νομικά κωλύματα, προσβάλλοντας με τρόπο πρωτόγνωρο διακεκριμένους αθλητές.

Ενώ επί 20 χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην καταβολή του
οικονομικού μπόνους σε Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες, ξαφνικά ανακαλύφθηκε νομικό κώλυμα. 

Καλούμε, λοιπόν, τον υφυπουργό Αθλητισμού να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους αθλητές κατά το δοκούν. Να επιλύσει το θέμα που έχει προκύψει άμεσα. Nα σταματήσει, επιτέλους να διαχειρίζεται μόνο επικοινωνιακά το χαρτοφυλάκιό
του. 

Για τους πρωταθλητές μας, τους Ολυμπιονίκες μας, που τιμούν τη χώρα, με υψηλότατες διακρίσεις φορώντας τη σημαία μας, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμεριμνησίας και κωλυσιεργίας».
 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα