Μονοδένδρι: Οι ρίζες των δέντρων στον “αέρα”

28.11.2023 / 15:22
igxfvsqhqy572cb26ef2498

Απίστευτες εικόνες στην παραλία του Μονοδενδρίου που αποδεικνύουν το μέγεθος της διάβρωσης στην περιοχή. Η προχθεσινή κακοκαιρία και το έντονο μπουρίνι αποκάλυψαν την μεγάλη διάσταση του φαινομένου.

Οι ρίζες των δένδρων έχουν αποκαλυφθεί ενώ οι μισές είναι στην κυριολεξία είτε στον αέρα , είτε μέσα στην θάλασσα. Είναι προφανές πως είναι ζήτημα χρόνου τα δένδρα… να «φύγουν» και οι κορμοί τους να πέσουν στην θάλασσα.

Το πρόβλημα της διάβρωσης είναι έντονο σε όλη την παραλιακή ζώνη της Αχαΐας από τα Νιφορέικα μέχρι… και τα Αραχωβίτικα. Παράλληλα παρατηρείται και σε κάποια σημεία της Αιγιάλειας. Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει προχωρήσει στην προκήρυξη μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης ακτών της Δυτικής Αχαΐας στις περιοχές Νιφορέικα, Καλαμάκι, παραλία Αλισσού, Μονοδένδρι, Βραχνέικα, και Τσουκαλέικα. Μάλιστα παρέμβαση υπήρξε προ μηνών και από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Να θυμίσουμε πως ειδικά στα Νιφορέικα κάτοικοι έχουν προειδοποιήσεις πως ακόμη και τα σπίτια τους… κινδυνεύουν να βρεθούν μέσα στην θάλασσα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα