Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;

25.02.2021 / 10:59
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mitsotakis-voyli-arthro

Η σφοδρή σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το ελληνικό #metoo, την υπόθεση Λιγνάδη, τις πιέσεις για παραίτηση Μενδώνη και την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου.

«Ερχόμενος στο Κοινοβούλιο άκουσα έναν γνωστό ραδιοφωνικό σχολιαστή να προεξοφλεί ότι σήμερα η Βουλή θα προσομοιάζει με κερκίδα αγώνα τρίτης εθνικής. Είναι στο χέρι όλων μας αυτό να μην το επιτρέψουμε», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Οφείλουμε να διαφυλάξουμε το επίπεδο του διαλόγου», συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής.

«Τα φαινόμενα παρενόχλησης και βίας εναντίον των πιο αδύναμων ξεπερνούν τάξεις, θρησκείες και επαγγέλματα. Συνεπώς, η αντιμετώπισή τους προϋποθέτει τη συστράτευση Πολιτείας και πολιτών.Τη δράση του Κράτους Δικαίου. Γιατί ένα πρόβλημα όλων, απαιτεί λύση από όλους », τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Στη χώρα μας όλα αυτά ξεκίνησαν από τη μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου στις 16/1 σε μία εκδήλωση που διοργάνωσε η ΓΓ Αθλητισμού. Ήταν μία πρωτοβουλία που χαιρέτησα αμέσως προσωπικά. Μάλιστα, επικοινώνησα με τη Σοφία Μπεκατώρου χαρακτηρίζοντάς την Ολυμπιονίκη της ευθύνης που έσπασε την αλυσίδα της σιωπής ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στο θύτη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Οφείλει και αυτό το κίνημα να μην είναι “τυφλό”, αλλά αποτελεσματικό και να μην παίρνει τη μορφή χυδαίας πολιτικής εκμετάλλευσης. Εδώ και ένα μήνα η κοινωνία υπέστη ένα σκληρό σοκ», ανέφερε στη συνέχεια.

«Την επικαιρότητα δυστυχώς πλημμυρίζουν χυδαία σχόλια. Καθώς κάποιοι θέλησαν να πετάξουν στο βρώμικο καλάθι των δικών τους σκοπιμοτήτων ένα ζήτημα που συγκλονίζει κάθε ελληνική οικογένεια. Ένα καινούργιο κύμα λαϊκισμού και θολών κατηγοριών διακινείται με μόνο στόχο να σπιλωθούν πρόσωπα και κόμματα. Σαν οι βιαστές να χωρίζονται τάχα σε δεξιούς ή αριστερούς. Και σαν εκείνοι που υφίστανται τη βία να έχουν τη δικιά τους ξεχωριστή ιδεολογία», ανέφερε έπειτα.

«Με ποιο θράσος ο κ. Πολάκης κάνει χυδαίες αναρτήσεις, αφήνοντας υπονοούμενα για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα για για την τάχα ευθύνη του Μαξίμου. Κύριε Τσίπρα σας απαντώ να απαντήσετε όχι ως τέως πρωθυπουργός όχι αλλά ως Αλέξης Τσίπρας, πατέρας 2 παιδιών, στον Κυριάκο Μητσοτάκη πατέρα τριών παιδιών», είπε αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και τις αιχμές που άφησε.

«Το ζητούμενο είναι να μπορέσουν επιτέλους τα θύματα να μιλήσουν ελεύθερα. Την ίδια στιγμή οι ενορχηστρωτές της λάσπης θα πρέπει να βγούν από το βόθρο που έχουν κρυφτεί. Η τοξικότητά τους είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρεμποδιστεί», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Πριν ο κατήφορος φτάσει στο τέλος του, σας ρωτώ ευθέως: «Θεωρείτε ότι η ΝΔ καλύπτει παιδεραστές; Απαντήστε κύριε Τσίπρα όχι ως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό, αλλά ως πατέρας δύο παιδιών σε έναν πατέρα τριών παιδιών».

«Διόρισα υπεύθυνη για να επιλύσει το πρόβλημα στην κυρία Αγαπηδάκη, η οποία το έλυσε, όταν εσείς δεν κάνατε τίποτα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επανερχόμενος στην ανάρτηση Πολάκη ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Περιμένω σήμερα αν μη τι άλλο αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσετε ανοιχτά, απερίφραστα και κάποια στιγμή να διαγράψετε επιτέλους και ένα στελεχός σας για αυτά τα απίστευτα πράγματα τα οποία λέγονται. Γι’ αυτά τα χυδαία υπονοούμενα. Ότι τάχα είναι δυνατό να υπάρχει ανάμιξη κυβερνητικής σε κύκλωμα διακίνησης προσφυγόπουλων. Ίσως όμως αυτή να είναι η διαφορά μας. Εμείς έχουμε την κ. Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη. Αυτό ίσως να τα λέει όλα», συμπλήρωσε.

«Περιμένω καθαρές απαντήσεις κ. Τσίπρας. Όπως αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή αν σας εκφράζει το πρωτοσέλιδο της Αυγής που λέει ότι δεν γίνεται πολιτική εκτοξεύοντας ξερατά στον αντίπαλο», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κύριε Τσίπρα είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας, να πάρετε επιτέλους θέση για αυτή τη λάσπη που εκτοξεύεται κατά της μεγαλύτερης παράταξης της χώρας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη» και είπε ακόμα: «Επιλέξατε να μιλήσετε για συγκάλυψη. Ποια συγκάλυψη; Ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε πέντε ώρες, όχι ημέρες, από τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας που ήταν ανώνυμη αλλά τον φωτογράφιζε με σαφήνεια. Είναι κάτι που παραδέχθηκε άθελά του και ο εκπρόσωπός σας όταν έκανε αναδρομή στην υπόθεση και βεβαίως συνελήφθη αμέσως μετά την πρώτη μήνυση»

«Κατανοώ απόλυτα να ζητήσετε την παραίτηση της υπουργού. Εξάλλου έχετε ζητήσει την παραίτηση της μισής κυβέρνησης. Είναι απολύτως θεμιτό να το κάνετε. Ο βάλτος όμως στον οποίο έχετε σύρει την αντιπαράθεση δεν είναι δικαίωμά σας. Αυτό που έχετε κάνει είναι αριστερόχρωμος Τραμπισμός», είπε.

Για την κ. Μενδώνη είπε: «Και ναι η πολιτική ευθύνη προφανώς βαραίνει εμένα. Επιλέγω τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου βάσει του Συντάγματος και θεωρώ ότι η κ. Μενδώνη είναι μία αποτελεσματική υπουργός. Χάρη σε αυτή προχωρούν πολύ μεγάλα έργα τα οποία ενόχλησαν ενδεχομένως. Όπως το Ελληνικό. Όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης».

Για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης τόνισε πως έχουν ένα διπλό στόχο: «Πρώτον, να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το νομικό μας οπλοστάσιο για τη δίκαιη τιμωρία των ενόχων του παρελθόντος και του παρόντος. Αλλά κυρίως να αποτραπούν τα εγκλήματα του μέλλοντος δημιουργώντας ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό αλλάζει ο ΠΚ. Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας. Σε ότι δε αφορά τους ανήλικους η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος με νέα ηλικιακά όρια. Ενώ οι συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα. Εγκαινιάζεται επίσης μια κεντρική διαδικτυακή πύλη. Metoo.gov.gr (…) Θεσπίζουμε ένα ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους. Με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής. Συγκροτείται κεντρική δομή στη ΓΓ οικογενειακής πολιτικής και ισότητας των φύλων ».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα