Μητσοτάκης: Δυστυχώς η Pfizer θα δώσει λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν προγραμματιστεί

15.01.2021 / 16:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mitsotakis-vouli_0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δευτερολογία του Πρωθυπουργού για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καμία συναίσθηση των τεράστιων ευθυνών του, κατηγορώντας τον για υπερβολές, ανακρίβειες, επιλεκτικά στοιχεία και παντελής έλλειψη ουσιαστικής δημιουργικής πρότασης

Οι προτάσεις του Σύριζα όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης εξαντλήθηκαν σε:

προσλήψεις ΕΣΥ
Αύξηση των test
Πιο γρήγορους εμβολιασμούς
Για τις προσλήψεις ΕΣΥ

Αυτή η Κυβέρνηση ενίσχυσε το προσωπικό των νοσοκομείων και αύξησε από 557 σε 1300 τα κρεβάτια της ΜΕΘ Αυτή στη στιγμή, όπως δήλωσε δεν υπάρχουν διαθέσιμοι αναισθησιολόγοι ή νοσηλευτές.

Για την αύξηση των τεστ

Ο Πρωθυπουργός, δήλωσε ότι τα rapid test βοηθούν να παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας. Ο κ. Τσίπρας υπονομεύει την προσπάθεια που γίνεται.

“Δεν είναι χρήσιμα για να παρακολουθούμε την πορεία της πανδημίας; Υπονομεύετε με το λόγο σας μια εθνική προσπάθεια να προσέρχονται οι πολίτες να κάνουν τεστ. Η Ελλάδα είναι στο μέσο όρο της ΕΕ στα τεστ”

Για τους εμβολιασμούς

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται ανάλογα με τις δόσεις που παραλαμβάνονται.

Σήμερα δυστυχώς πληροφορηθήκαμε ότι η Pfizer θα δώσει λιγότερα εμβόλια από όσα είχαν προγραμματιστεί.

«Πάμε όσο γρήγορα μας επιτρέπουν οι δόσεις που παραλαμβάνουμε. Δεν μπορούμε να ξοδέψουμε όλα τα εμβόλια που έχουμε σήμερα γιατί δεν γνωρίζουμε αν οι εταιρείες μπορούν να τηρήσουν τις παραδόσεις για τις οποίες έχουν δεσμευθεί. Αν είχαμε προχωρήσει με μεγαλύτερη ταχύτητα, υπήρχε κίνδυνος να μην μπορούμε να κάνουμε τη δεύτερη δόση», υπογράμμισε.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αυτοκριτική της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα είπε ότι ίσως θα έπρεπε να γίνει χρήση μασκών νωρίτερα, και lockdown στη Θεσσαλονίκη πιο νωρίς.

Ωστόσο, επιτέθηκε στην αντιπολίτευση ότι κανένας δεν είχε εισηγηθεί ανάλογο κλείσιμο κάνοντας όπως είπε χαρακτηριστικά, κριτική εκ τους ασφαλούς. Παράλληλα, διευκρίνισε σχετικά με το lockdown σε Θεσσαλονίκη οτι η εισήγηση της επιτροπής δεν ήταν αυτή καθότι την έξαρση την είδαμε αργότερα.

«Όταν μίλησα στη Βουλή στην πιο δύσκολη στιγμή της πανδημίας, στις αρχές Δεκεμβρίου, ανέλαβα το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογούσαν», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε «είχατε ζητήσει κ. Τσίπρα εσείς να κλείσει νωρίτερα η Θεσσαλονίκη ή κανένα στέλεχός σας; Όχι, δεν το είχατε πει».

«Υπήρχαν όντως κάποιοι λοιμωξιολόγοι και κάποιοι τοπικοί παράγοντες που ζητούσαν να κλείσει η Θεσσαλονίκη , η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων δεν ήταν αυτή. Αυτό ήταν επίσημο, και δεν το έχει διαψεύσει κανένα από τα στελέχη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων», επεσήμανε.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην επέκταση του lockdown, τόνισε ότι έλεγε πως δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβείς εκτιμήσεις με μια πανδημία που τους αιφνιδιάζει όλους και γι’ αυτό δεν αναιρέθηκε το lockdown.

“Επαναξιολογούμε τα στοιχεία σε τακτά χρονικά διαστήματα, κι εσείς λέτε ότι μια αλλαγή στρατηγικής συνιστά αποτυχία της κυβέρνησης. Σε όλα τα κράτη αυτό γίνεται όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Τόσο εμποτισμένος είστε από την ανάγκη να ασκείτε κριτική στην κυβέρνηση που δεν μπορείτε να δείτε τι συμβαίνει και να αναθεωρήσετε ότι αυτή δεν είναι “πανδημία Μητσοτάκη” αλλά πανδημία covid, που χτυπάει όλο τον κόσμο” είπε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα.
Πρόσθεσε ότι το γεγονός πως “σε κάποια τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από τις άλλες χώρες είναι καλό για την Ελλάδα. Είμαστε μαζί με Δανία και Φινλανδία που έχει δείκτη θετικότητας κάτω του 4% και αυτό είναι καλό γιατί μας επιτρέπει να δώσουμε τα στοιχεία στους ειδικούς για να πάρουμε αποφάσεις”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα