Μητσοτάκης από το Βουκουρέστι: Θα θέσει το θέμα της ακρίβειας στην ενέργεια στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

23.02.2022 / 17:47
mitsotakis_autias_sinenteuxi3

Το ζήτημα της ακρίβειας στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου – το οποίο χαρακτήρισε πανευρωπαϊκό πρόβλημα – σκοπεύει να θέσει στην επόμενη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε στις κοινές δηλωσεις του με τον Ρουμάνο ομόλογό του, στο Βουκουρέστι.

«Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, τα κράτη-μέλη. Η κάθε μια έχει τον δικό της τρόπο να το αντιμετωπίσει αλλά για όλες τις χώρες είναι ένα πρόβλημα το οποίο είναι δημοσιονομικά εξαιρετικά επώδυνο και έχω πρόθεση να θέσω το ζήτημα αυτό στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», ανέφερε ο πρωθυπουργός. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, κάνοντας λόγο για κινήσεις που είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο και βασίζονται στον αναθεωρητισμό. «Θεμελιώδης πολιτική της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος είναι ο σεβασμός στην κυριαρχία όλων των κρατών», είπε και συμπλήρωσε πως «καταδικάζουμε απερίφραστα πρωτοβουλίες που αντιβαίνουν σε αυτές τις κατευθύνσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι οι εκφράσεις αναθεωρητισμού θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα. Θεμελιώδης αρχής της Ελλάδας είναι ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Συντασσόμαστε με τους εταίρους μας για κοινή και ουσιαστική αντίδραση».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε εκ νέου αναφορά στην ελληνική κοινότητα που ζει στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η Πολιτεία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την στήριξη των ομογενών. Αναφερόμενος στην τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο, επανέλαβε ότι θα γίνεται απρόσκοπτα.

Δείτε τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρουμάνο ομόλογό του Nicolae-Ionel Ciucă, από το Μέγαρο Victoria στο Βουκουρέστι:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα