Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο»

21.02.2021 / 21:07
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Xrisostomos kalh

Του Διονύση Ζακυνθινού

Μήνυμα στους Πατρινούς για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στέλνει μέσω του «Ν» ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Αναμένοντας τη σειρά του για να εμβολιαστεί, ο Μητροπολίτης Πατρών διαμηνύει: «Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο για λόγους ασφαλείας και συνύπαρξης με τους άλλους, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε».

Προτρέποντας, λοιπόν, τους Πατρινούς να εμβολιαστούν, ο κ.κ. Χρυσόστομος επισημαίνει με νόημα: «Θέλω όλες και όλοι να είστε καλά, θέλω τα παιδιά μου να είναι καλά. Πιστεύω ακράδαντα ότι με τη βοήθεια του Θεού θα έχουμε τη δύναμη να ξεπεράσουμε κι αυτήν τη δοκιμασία».

Σε ό, τι αφορά τον δικό του εμβολιασμό, ο Μητροπολίτης Πατρών έχει ήδη έλθει σε μια πρώτη σχετική επικοινωνία, ενημερωτικού χαρακτήρα, με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Καθώς ο κ.κ. Χρυσόστομος είναι 63 χρονών, εντάσσεται στην ηλικιακή ομάδα που μπορεί να κάνει αυτήν την περίοδο το εμβόλιο της AstraZeneca.

Όμως, όπως έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, δεν επιθυμεί λόγω του αξιώματος του να έχει καμία προνομιακή μεταχείριση, να προηγηθεί δηλαδή έναντι άλλων, ενώ βρίσκεται σε σχετική συνεργασία με τον γιατρό του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος ιεράρχης που εμβολιάστηκε ήταν ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, ο οποίος δήλωσε :«Δεν επιλέχθηκα τυχαία. Ασχολούμαι με τα θέματα αυτά, έχω γράψει βιβλίο και έχω διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια γύρω από το θέμα της μοριακής βιολογίας και της γενετικής. Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Απρίλιο, είχα οριστεί ως ο μόνος εκπρόσωπος για να αντιμετωπίσω το θέμα αυτό. Διαβάζω όλα τα επιστημονικά δημοσιεύματα και είχα καταλήξει ότι αυτό το εμβόλιο είναι μια προσπάθεια για λύτρωση και ελευθερία από αυτή την καταιγίδα της πανδημίας. Επειδή δεν μπορούσε, λοιπόν, ο αρχιεπίσκοπος να εμβολιαστεί, μού είπε αν θέλω να πάω στη σειρά του. Έτσι πήγα πρώτος».

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η υπεύθυνη στάση του Μητροπολίτη Πατρών έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την ακραία ρητορική ορισμένων ιεραρχών, που τάσσονται κατά του εμβολιασμού.  

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΝΕΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα