Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος: Ένα νέο Ορθόδοξο Μοναστήρι στην καρδιά της Αφρικής-ΦΩΤΟ

03.12.2020 / 7:44
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
εικόνα2

Με την Χάρη του Θεού και την ιδιαίτερη ευλογία της Κυρίας Θεοτόκου θέσαμε θεμέλιο λίθο, ανήμερα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, για την ανέγερση της πρώτης Κοινοβιακής Ιεράς ανδρώας Μονής στην μακρινή ιεραποστολική Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας στο Κονγκό της Αφρικής. Η Ιερά Μονή θα είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Θεοτόκου καθώς η εορτή αυτή υπενθυμίζει σε κάθε μοναχό την αφιέρωση του στον Θεό. 

Προσωρινά, οι πρώτοι πέντε δόκιμοι μοναχοί διαμένουν σε μια παλαιά αποθήκη που φροντίσαμε  να νοικοκυρευτεί. Πέρα από τα μοναχικά τους  καθήκοντα οι  δόκιμοι μοναχοί, εργάζονται καθημερινώς στα χωράφια της Μονής προκειμένου να κερδίσουν τα αναγκαία προς το  ζην.

Οι οικοδομικές εργασίες  της νέας Μονής κατέστη δυνατόν να ξεκινήσουν χάρις σε μια δωρήτρια από την πόλη του Αγρινίου  η οποία προσέφερε χρηματικό ποσό μέσω του Προέδρου του Ιεραποστολικού Συνδέσμου Αγρίνιου «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛOΣ»  Αρχιμ.  Νεκταρίου Τριάντη. Το έργο ήρθε να υποστηρίξει ο Πρόεδρος του Ιεραποστολικού Συλλόγου Πατρών «Ιερός Χρυσόστομος» κ. Ευστάθιος Μαλάκης. 

Με τις παραπάνω πρώτες δωρεές, σχεδιάζουμε να χτιστεί καταρχήν ένας μικρός ναός προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου και δύο κελιά  για να καλυφθούν οι υποτυπώδεις αρχικές ανάγκες της Μονής. Συγχρόνως το αρχιτεκτονικό γραφείο της κ. Μπέκυς Φιλιπποπούλου – Γεννάτου και της κ. Φωτεινής Γεννάτου έχει αναλάβει ευγενώς την εκπόνηση του συνολικού σχεδιασμού και των αναλυτικών μελετών όλων των κτηρίων του μοναστικού συγκροτήματος.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν ούτε οι βασικοί χώροι για να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των ήδη προσελθόντων δοκίμων μοναχών ενώ δεν είναι φυσικά δυνατόν να γίνουν δεκτοί και άλλοι νέοι με την σφοδρή επιθυμία της μοναχικής πολιτείας.

Στην δύσκολη και ανθρωπίνως σχεδόν ακατόρθωτη προσπάθειά μας για ικανοποίηση των αναγκών αυτών επικαλούμαστε τις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου και πάντων των Αγίων ώστε ο Κύριος να οδηγήσει ευσεβείς χριστιανούς να συνδράμουν το παραπάνω έργο και η Μονή αυτή να οικοδομηθεί σιγά-σιγά και να αποτελέσει την  πνευματική παλαίστρα των νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκας που έχουν την μοναχική κλήση.

Ο αγώνας αυτός μόλις τώρα αρχίζει! Παρακαλούμε για την προσευχή, την αγάπη αλλά και την συμπαράσταση όλων σας. 

Προχωρούμε πάντα με τις ευχές και τις ευλογίες της Α.Θ.Μ του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι στο πλευρό μας στέκονται οι Μητροπολίτες Πατρών κ. Χρυσόστομος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, το ποίμνιο τους, οι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι που εδρεύουν στις επαρχίες τους «Ιερός Χρυσόστομος» στην Πάτρα  και «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» στο Αγρίνιο καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος.

Προχωρούμε, με πολύ αγώνα και προσευχή ώστε να στερεωθεί το μοναστήρι αυτό εις τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου εις αιώνας αιώνων. Είμαστε σίγουροι πως και άλλοι Ιεραποστολικοί Σύλλογοι και αδελφοί και φίλοι θα σταθούν στο πλευρό μας. 

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει οικονομικώς για την ανέγερση της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Κανάγκας μπορεί να καταθέσει στους εξής λογαριασμούς:

  • Εθνική Τράπεζα με  ΙΒΑΝ GR9301102250000022500663111  (Ιερά Μητρόπολις Κανάγκας)
  • Τράπεζα Πειραιώς με ΙΒΑΝ GR1801725070005507096374505 (Πανελλήνιο Σωματείο Ορθοδόξου Ιεραποστολής   «Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» – Σύλλογος προς ενίσχυση της Ιεράς Μητροπόλεως Κανάγκας)

Αδελφοί μου, πολύτιμοι συνεργάτες και συνοδοιπόροι , σας ευχαριστώ όλους, για όλα !

Γνωρίζετε βέβαια ότι η οποιαδήποτε εφάπαξ ή επαναλαμβανόμενη προσφορά σας, θα αποτελεί κερί αναμμένο στον Θρόνο του Θεού.

Σας ασπάζομαι ευχόμενος κάθε ευλογία παρά Κυρίου,

Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα