Μηταράκης για τον φράχτη στον Έβρο: «Επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του»

02.04.2023 / 10:31
ka 15

Για τον φράχτη στο Έβρο μίλησε σήμερα Κυριακή ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος επανέλαβε την πρόθεση της Κυβέρνησης να επεκταθεί σε όλο το μήκος του.

«Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη, θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 100 εκ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη», τόνισε ο Νότης Μηταράκης.

 «Το μεταναστευτικό θα αποτελέσει βασικό σημείο αντιπαράθεσης για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η κυβέρνηση μιλάει με αποτελέσματα, μειώσαμε τις ροές κατά 80% και αποσυμφορήσαμε τα νησιά μας», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε ότι «ο φράχτης επεκτείνεται και θα επεκταθεί σε όλο το μήκος του» και τόνισε τη σημασία των καλών σχέσεων με τη γείτονα χώρα. «Είναι καλό να διατηρήσουμε μία καλή σχέση με την Τουρκία. Την Τρίτη, μαζί με τον Ν. Παναγιωτόπουλο θα δω τον Χουλουσί Ακάρ και τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, στις σεισμόπληκτες περιοχές, στο πλαίσιο δημιουργίας γέφυρας συνεργασίας με τη γείτονα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η αποτρεπτική μας πολιτική θα συνεχίσει, θα επεκτείνουμε τον φράχτη, θα υπάρξει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τα έργα επιτήρησης. Υπάρχει πρόβλεψη 100 εκ. ευρώ για επιπλέον 80 χλμ στον φράχτη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μηταράκης επισήμανε ότι «συστηματικά μας έχουν κατηγορήσει για δήθεν επαναπροωθήσεις, εναντίον του λιμενικού και της αστυνομίας, εναντίον των ηρώων που καθημερινά δίνουν μάχη στα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορά μας για να προστατεύσουμε τη χώρα μας».

«Το μεταναστευτικό ειδικά για τους νησιώτες είναι ο βασικός παράγων που ο κόσμος θα ψηφίσει Κυριάκο Μητσοτάκη την 21η Μαΐου. Την τελευταία τριετία επί Μητσοτάκη, έφυγαν από τη χώρα μας πολλοί περισσότεροι από όσους ήρθαν. Άρα, η χώρα μας δεν είναι η βασική πύλη εισόδου στην Ευρώπη. Φέτος, μόνο το 5% των αφίξεων σε όλη την Ε.Ε πέρασε από την Ελλάδα», υπογράμμισε ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα