Μήνυμα του Διευθυντή Α/θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

13.09.2021 / 8:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tasos-e1397027773256-960x720

Οι σχολικές αίθουσες και αυλές σήμερα θα γεμίσουν από παιδικές φωνές και χαμόγελα. Το σχολικό κουδούνι καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να προσέλθουν στα σχολεία μας, όπου με τις ευλογίες της εκκλησίας και τις ευχές όλων προσδοκούμε σε μια γόνιμη και αποτελεσματική σχολική χρονιά.
Είναι απολύτως φυσιολογικό, το ενδιαφέρον να στρέφεται και στο φετινό σχολικό ξεκίνημα στην πανδημία και στις παρενέργειές της. Θα λειτουργήσουν φέτος δια ζώσης τα σχολεία; Θα νοσήσουν οι μαθητές; Είναι ασφαλή τα παιδιά στο σχολείο; Αυτά και άλλα ερωτήματα απασχολούν κυρίως τους γονείς.
Ωστόσο, αντί της αγωνίας, του φόβου και του γκρίζου, που πηγάζουν από την απειλή της πανδημίας είναι προτιμότερο να προταχθεί η χαρά, η δημιουργία και το χαμόγελο, που είναι συνυφασμένα με τη φοίτηση στο σχολικό χώρο.
Τούτο, μπορεί να επιτευχθεί εφόσον όλη η εκπαιδευτική κοινότητα σε συνεργασία στοχεύσει στη φροντίδα της τήρησης των περιοριστικών μέτρων της πολιτείας, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφαλής παραμονή μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο. Επιπλέον, η προσήλωση στους εκπαιδευτικούς στόχους της μάθησης θα προσδώσει στους μαθητές μας περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και ικανοποίηση.
Τα σχολεία μας βρίσκονται για πρώτη φορά φέτος σε απόλυτη ετοιμότητα για το σχολικό ξεκίνημα, με περισσότερους εκπαιδευτικούς, με μόνιμους διορισμούς μετά από δώδεκα χρόνια, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών που απαιτούνται να βρίσκονται από την πρώτη ημέρα σε αυτά και με περιορισμένα εκπαιδευτικά κενά.
Αισιοδοξούμε πως το ενισχυμένο ανθρώπινο δυναμικό των σχολείων μας θα συνεισφέρει τα μέγιστα στην ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης και πως όλοι μαζί (μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς) θα πετύχουμε τη διασφάλιση της ανελλιπούς δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολείων μας.
Ευχόμαστε καλή πρόοδο στους μαθητές μας, καλό ξεκίνημα για όσα παιδιά περνούν για πρώτη φορά το κατώφλι του σχολείου και δύναμη και αντοχή στους εκπαιδευτικούς μας, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στο τεράστιο έργο που επιτελούν. Διαβεβαίωσή μας πως θα έχουν την πλήρη στήριξή μας στην προσπάθειά τους.
Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα