Μήνυμα Κυριακίδου για τον κορωνοϊό: Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι όλοι να είναι ασφαλείς

17.12.2020 / 22:02
European Commissioner for Health Stella Kyriakides talks to journalists during a news conference at the EU headquarters in Brussels, Monday, Feb. 24, 2020. The European Union's top health and crisis management officials called for vigilance Monday, saying the spread of the virus in Italy shows how quickly things can change, but they urged citizens not to panic and said there is no plan to close any of Europe's borders. (AP Photo/Francisco Seco)

Tο μήνυμα ότι «κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς», έστειλε η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου. Υπενθυμίζεται ότι, ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στην Ε.Ε. θα ξεκινήσει στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε μέσω social media η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η κ. Κυριακίδου σημείωσε ότι «είναι μακρά η διαδρομή της συνεργασίας για να μην αφήσουμε κανέναν πίσω. Δεν θα αφήσουμε καμία πέτρα που να μη γυρίσουμε για να νικήσουμε την πανδημία. Κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρι να είμαστε όλοι ασφαλείς. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στην ΕΕ 27-29 Δεκεμβρίου».

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας συνέρχεται στις 21 Δεκεμβρίου για να γνωμοδοτήσει για το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρίνισε ότι θα δώσει την έγκρισή της για την διάθεση του εμβολίου εντός των επομένων δύο ημερών, έπειτα από μελέτη της γνωμοδότησης του EMA και την διαβούλευση με τα 27 κράτη μέλη.

«Είναι η ώρα της Ευρώπης: στις 27, 28, 29 Δεκεμβρίου, ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Προστατεύουμε τους πολίτες μας και είμαστε πιο δυνατοί μαζί», έγραψε στο Twitter η επικεφαλής της Κομισιόν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα