Μίνα Γκάγκα από την Πάτρα: Δεν κλείνει κανένα Νοσοκομείο – Έρχεται αναδιαμόρφωση του ΕΣΥ – Βίντεο

20.01.2022 / 12:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
271850513_1925739734272420_4233176745425934986_n-ink

Σημαντικές ειδήσεις έβγαλε η 2η ημέρα επίσκεψης της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στα νοσηλευτήρια της Αχαΐας. Σύμφωνα με την κα. Γκάγκα μέσα στους επόμενους μήνες έρχεται η αναδιαμόρφωση του ΕΣΥ καθώς το Σύστημα υγεία που είχε σχεδιαστεί πριν από 40 χρόνια πλέον αναβαθμίζεται με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας με πρωταρχικό στόχο την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έτσι ώστε οι πολίτες να έχουν κοντά του μια σύγχρονη δομή για την περίθαλψη τους και να μην σπεύδουν για το οτιδήποτε στα νοσοκομεία ενώ μέσω της τηλειατρικής θα μπορούν οι επιστήμονες να βοηθούν τους ασθενείς από όπου και αν βρίσκονται. Παράλληλα η κ.Γκαγκά μίλησε για εκπαίδευση των ιατρών της Πρωτοβάθμιας ώστε να μπορούν να αναλαμβάνουν και πιο περιστατικά αλλά και να χειρίζονται την σύγχρονη τεχνολογία.

Είναι σημαντικό να προσθέσουμε πως η Αναπληρώτρια Υπουργός διέψευσε τις πληροφορίες για κλείσιμο νοσοκομείων καθώς ξεκαθάρισε από την Πάτρα πως δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο.

Παράλληλα με τον  Εκσυγχρονισμό του ΕΣΥ  οι πολίτες όχι μόνο θα ενημερώνοτναι εύκολα μέσω του διαδικτύου για το ποιο νοσοκομείο εφημερεύει αλλά, ειδικά στην Αττική όπου εφημερεύουν παραπάνω από ένα νοσοκομείο, θα μπορούν να ενημερώνονται για την αναμονή στα Επείγοντα ώστε να αποφασίζουν σε ποιο νοσηλευτήριο θα πάνε.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα προτεραιότητα στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας είναι ο άνθρωπος.

Την ίδια στιγμή ερωτηθείσα για την πορεία της πανδημίας, η Αναπληρώτρια Υπουργός προέβλεψε πως η πανδημία θα υποχωρήσει σύντομα ενώ συνέστησε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η κ. Γκάγκα σήμερα επισκέφτηκε τις κλινικές Μεσογειακής Αναιμίας αλλά και Ημερήσιας Νοσηλείας Ρευματολογικών Νοσημάτων και ενημερώθηκε από την Διοίκηση του Γ.Ν.Π. για τα ανοικτά ζητήματα του νοσηλευτηρίου

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα