Παρασκευή, 22.10.2021, 9:18 πμ

Μιλάνο: «Μπλόκο» σε τουρίστες που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα λόγω QR code

19.07.2021 / 14:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
alitalia-1536x1033

Μπλοκαρισμένοι στο αεροδρόμιο του Μιλάνου μένουν πολλοί επιβάτες δεν μπορούν να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα με προορισμό την Ελλάδα, επειδή δεν ζήτησαν εγκαίρως το απαιτούμενο Qrcode που χρειάζονται για να ταξιδέψουν.

Σε σημερινό της άρθρο η ιταλική εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν πολλοί τουρίστες οι οποίοι το τελευταίο εικοσιτετράωρο έμειναν εκτός αεροσκάφους, λόγω του ότι ξέχασαν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν το Plf (Passenger Location Form).

Όπως ο έμπειρος κυβερνήτης σκαφών αναψυχής (σκίπερ) Βάλτερ Πέρι, ο οποίος κανονικά έπρεπε να σαλπάρει μαζί με φίλους του από την Κω σήμερα το απόγευμα. Ωστόσο θα περιμένει άλλες εικοσιτέσσερις ώρες και θα αγοράσει καινούριο εισιτήριο, για να φτάσει στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης (20.07.2021), μαζί με την γυναίκα του.

Η Ελεονόρα με τον Αντρέα πήραν τρία τραίνα για να φτάσουν στο Μιλάνο, ωστόσο έχασαν να ζητήσουν εγκαίρως το Qrcode και … είδαν τις διακοπές τους να «πετούν», όταν στο τσεκ ιν τους ζήτησαν τον αναγκαίο ηλεκτρονικό κωδικό για την επιβίβαση.

Η Κλεμάνς, η οποία έφτασε στο Μιλάνο από το Παρίσι, ήθελε να επισκεφθεί την Σαντορίνη με μια φίλη της. «Συμπληρώσαμε το Plf με μια ώρα καθυστέρηση. Τώρα, δυστυχώς, θα μείνουμε στο αεροδρόμιο του Μιλάνου, χωρίς θάλασσα», δήλωσε στην Corriere.

Tα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθυμίζουν και πάλι στους τουρίστες ότι, για να εξασφαλίσουν όσο γίνεται ασφαλέστερες και ήσυχες διακοπές, πριν από την αναχώρησή τους πρέπει να κάνουν μια μικρή «γραφειοκρατική θυσία», η οποία απαιτείται από την πραγματικότητα που ζούμε, εν καιρώ πανδημίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα