Μιχάλης Λώλης – Μετάθεση με αιχμές για τον πρώτο ανοιχτά γκέι αστυνομικό

16.09.2021 / 21:47
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 82

Τέλος εποχής για τον πρώτο ανοιχτά γκέι αστυνομικό, Μιχάλη Λώλη, από το τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής.

Ο ίδιος έκανε γνωστοποίησε μέσω μιας ανάρτησής του στα social, ο ίδιος ζήτησε μετατίθεται ως Αξιωματικός στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών γεγονός που σηματοδοτεί το «κλείσιμο ενός τεράστιου κύκλου» σε μια υπηρεσία, που όπως σημείωσε ο ίδιος, συνάντησε εξαιρετικούς συναδέλφους που τον «αγκάλιασαν αμέσως».

Για τους λόγους πίσω από τη μετάθεση, ο ίδιος σχολίασε «όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς». Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook, ο Μιχάλης Λώλης εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να ζητήσει τη μετάθεσή του.

Η ανάρτηση: «Αξιωματικός στα Δίκυκλα της Ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης της Τροχαίας Αθηνών, μετάθεση γαρ.

Ένας μεγάλος κύκλος στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής έκλεισε. Όταν μετατέθηκα πριν 5 χρόνια εκεί, άφησα μια καλή θέση καριέρας του Αρχηγείου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή να μετατεθώ στη Ρατσιστική προκειμένου να συμβάλω στο πρόβλημα της υποαναφοράς και υποκαταγραφής των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Έτσι μια Υπηρεσία με μόλις 63 δικογραφίες ετησίως έφτασε ως τις 203 σχηματισθείσες δικογραφίες ετησίως για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Έτσι κερδίσαμε ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των πολιτών και ιδιαίτερα των ευάλωτων στο ρατσισμό κοινωνικών ομάδων.

Οι συνθήκες όμως δε μου επέτρεψαν να παραμείνω σε μια Υπηρεσία που αγαπώ, οπότε ζήτησα τη μετάθεσή μου σε μια υπηρεσία που ήθελα από δόκιμος να υπηρετήσω και ερχόμενος συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που με αγκάλιασαν αμέσως. Όσο και αν αγαπάς μια υπηρεσία, πρέπει να φεύγεις αν σε φθείρουν και δε σε αφήνουν να εργαστείς».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα