«Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς» – Φοιτητικό Φεστιβάλ της Π.Ο. ΑΕΙ Πάτρας

28.06.2021 / 20:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 31

Με το σύνθημα «Μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς. Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στην Πάτρα προχωρούν στη διεξαγωγή Φοιτητικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 2-3/7 στον χώρο της Πλαζ ΕΟΤ με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας.

Το σύνθημα του Φεστιβάλ αποτελεί μια μεγάλη προτροπή στους φοιτητές των εργατικών – λαϊκών οικογενειών να συνεχίσουν να ονειρεύονται τη ζωή, τις σπουδές και το μέλλον που τους αξίζει, απελευθερωμένοι  από τα δεσμά του συστήματος. Να τολμούν να τα βάζουν με όποιον στερεί τα δικαιώματά τους, να δοκιμάσουν τη δύναμή τους στον αγώνα, στη συλλογική διεκδίκηση, με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που έχουν αποδείξει ότι και θέλουν και μπορούν να συγκρουστούν με το σύστημα της εκμετάλλευσης, ότι δεν συμβιβάζονται.

Ένα χρόνο τώρα, η ζωή μας ασφυκτιά με την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, την κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας, τον περιορισμό των δικαιωμάτων μας, τη στοχοποίηση της νέας γενιάς για την εξάπλωση του ιού! Τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά, χιλιάδες φοιτητές δεν έχουν γνωρίσει τη σχολή τους, δεν μαθαίνουμε ολοκληρωμένα το αντικείμενο που σπουδάζουμε. Αντί για ασφαλές άνοιγμα των τμημάτων, η κυβέρνηση απαντά με πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές φοιτητών και ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας.

Σε μία κοινωνία που τα κέρδη των λίγων μετράνε περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή, δε χωράνε οι ανάγκες και οι ελπίδες μας! Η ελπίδα βρίσκεται στην πάλη για την ανατροπή! Οι δυνατότητες της επιστήμης και της εργασίας αποδεικνύουν ότι μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, ελεύθεροι από κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση. Εμπόδιο είναι τα κέρδη και ο ανταγωνισμός των λίγων. Παλεύουμε για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, κρίση, πολέμους, διακρίσεις, τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

•Παρασκευή 2 Ιούλη

Εκδήλωση-Συζήτηση:

Q&A ‘’Η νέα γενιά μηχανικών μπροστά στην ψηφιακή εποχή’’ Τ.Ο. Πολυτεχνείου Πανεπιστημίου Πατρών

Μουσικό Αφιέρωμα ‘’30 ταξίδια ένας προορισμός’’ από το συγκρότημα και τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Συναυλία με τους Replica

•Σάββατο 3 Ιούλη

Ομιλία από την Αθανασούλα Ιφιγένεια μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ

Μεγάλη συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα