Παρασκευή, 3.02.2023, 4:01 μμ

Μετάλλαξη Όμικρον: Κυρίαρχη στις ΗΠΑ, καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος

21.12.2021 / 8:20
CORONAVIRUS-USA-2048x1223

Στο Τέξας εντοπίζεται το πρώτο θύμα της μετάλλαξης Όμικρον στις ΗΠΑ. Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού κυριαρχεί πλέον στη χώρα.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι της πολιτείας Τέξας ανέφεραν πως καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος ασθενούς που είχε μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, ανέφερε το ABC News. Το θύμα ήταν ένας άνδρας περίπου 50 ετών, ανεμβολίαστος, με υποκείμενα νοσήματα.

Πιστεύεται πως πρόκειται για τον πρώτο θάνατο εξαιτίας της νέας μετάλλαξης στις ΗΠΑ, σημείωσαν οι αξιωματούχοι της κομητείας Χάρις, πρόσθεσε το τηλεοπτικό δίκτυο.

Κυρίαρχη στις ΗΠΑ η μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει γίνει πλέον η κυρίαρχη στις ΗΠΑ, καθώς αντιπροσώπευε το 73,2% των μολύνσεων που καταγράφηκαν την εβδομάδα η οποία ολοκληρώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα δεδομένα των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

Η Όμικρον, εξαιρετικά μολυσματική, ξεπέρασε την παραλλαγή Δέλτα μέσα σε μόλις μερικές εβδομάδες και αντιπροσωπεύει πλέον ως και το 96,3% των κρουσμάτων σε τρεις βορειοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ (Όρεγκον, Ουάσινγκτον, Άινταχο), σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), την κυριότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία δημόσιας υγείας της χώρας.about:blank

Την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, που ολοκληρώθηκε την 11η Δεκεμβρίου, τα κρούσματα της Όμικρον δεν αντιστοιχούσαν παρά στο 12,6%. Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 4η Δεκεμβρίου, αποτελούσαν το 0,7%.

Η Όμικρον, που εξαπλώνεται με τρομακτική ταχύτητα, είχε εντοπιστεί σε 48 αμερικανικές πολιτείες ως χθες Δευτέρα (20.12.2021), ενώ το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της καταγράφηκε μετά την αλληλούχηση του γονιδιώματος στην Καλιφόρνια την 1η Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα