Παρασκευή, 17.09.2021, 1:52 πμ

Μετάλλαξη Delta – Προσοχή ζητά η Θεοδωρίδου: Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο

05.07.2021 / 18:52
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 5

 «Το καλοκαίρι που ζούμε επισκιάζεται από την απειλητική μετάλλαξη Delta» τόνισε η κ. Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από το Υπουργείο Υγείας.

«Τα άτομα που απειλούνται κυρίως είναι τα ανεμβολίαστα αλλά και όσα λόγω χρόνιων νοσημάτων δεν αντοποκρίθηκαν στο εμβόλιο αλλά και τα άτομα κάτω των 18 ετών» είπε στην συνέχεια τονίζοντας ότι όλα τα εμβόλια προστατεύουν από τη μετάλλαξη και συγκεκριμένα: Pfizer και Moderna στο 96%, στο 92% το AstraZeneca και στο 85% Johnson&Johnson.

Η κ. Θεοδωρίδου υπογράμμισε πως είναι λάθος να χάνουν οι πολίτες τον εμβολιασμό τους εξαιτίας των καλοκαιρινών διακοπών τους ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα αυτοπροστασίας τα οποία σε ορισμένες περιοχές έχουν εκλείψει. «Προσοχή! Προσοχή!» υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ο πληθυσμός που παραμένει ανεμβολίαστος είναι τα άτομα κάτω των 18 ετών και αναφέρθηκε στα δεδομένα τα οποία πρέπει να αξιολογηθούν προκειμένουν να προχωρήσει ο εμβολιασμός τους.

«Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα γι’ αυτό κι έχουν παρατηρηθεί εξάρσεις που συνδέονται με τις εξωσχολικές δραστηριότητες των εφήβων» ανέφερε στη συνέχεια η κ Θεοδωρίδου.

Τα εμβόλια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων είναι τα MrNA. «Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό όλων των εμβολίων είναι η ασφάλεια» υπογράμμισε η κ. Θεοδωρίδου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα