Μετάλλαξη «Δέλτα»: Οι πλήρως εμβολιασμένοι προστατεύονται από την βαριά νόσηση – Αποτελεσματικό το mix & match

30.06.2021 / 18:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ergastirio4343

Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και στη χώρα μας με τους ειδικούς ωστόσο να είναι καθησυχαστικοί για τους πλήρως εμβολιασμένους.

«Ασφαλές και αποτελεσματικό χαρακτήρισε το mix & match των εμβολίων, δηλαδή η δεύτερη δόση να είναι διαφορετική από την δεύτερη, η παθολόγος και καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, μιλώντας στο «Live News».

«Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι το mix & match είναι πολύ αποτελεσματικό και εξίσου ασφαλές» σημείωσε, υπογραμμίζοντας, ότι όποιος έχει κάνει την πρώτη δόση με AstraZeneca και την δεύτερη με Pfizer, θα έχει πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα και εξίσου μεγάλη ασφάλεια.

Σε ότι αφορά στην μετάλλαξη «Δέλτα», γνωστή και ως ινδική μετάλλαξη, τόνισε ότι «Δεν υπάρχει μόνο η μετάλλαξη Δέλτα, αρχίζει να εμφανίζεται και μετάλλαξη Δελτα Plus που δεν την ξέρουμε ακόμη. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις. Δεν χρειάζεται να στεναχωριόμαστε επειδή πριν τρεις μήνες επιλέξαμε το ένα ή το άλλο εμβόλιο. Αν είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι είμαστε πολύ ασφαλείς ως προς την βαριά νόσηση από τον κορονοϊό. Για να καλυφθούμε ως κοινωνία, αλλά και ως χώρα τώρα που θα έχουμε και τουρίστες, είναι πολύ σημαντικό να είμαστε επαρκώς εμβολιασμένοι» πρόσθεσε η κ. Ψαλτοπούλου.

Οσο για το γεγονός ότι το εμβόλιο της Johnson & Johnson δείχνει να μην είναι τόσο αποτελεσματικό όσο τα άλλα όπως αναφέρουν κάποιες δημοσιεύσεις είπε: «Οι μελέτες που έχουν γίνει ως προς την μετάλλαξη Δέλτα για το συγκεκριμένο εμβόλιο πρέπει να δείχνουν κάτι τέτοιο, αλλά και αυτό θέλει μεγαλύτερη ανάλυση από τους επιστήμονες για να μπορέσουν να βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα και να εγκριθεί και δεύτερη δόση από αυτό ή από κάποιο άλλο εμβόλιο. Επομένως προς το παρόν θεωρούμαστε ότι είμαστε ασφαλείς με ένα μονοδοσικό εμβόλιο που κυκλοφορεί και έχει δοθεί σε εκατομμύρια Αμερικάνους».

newsit.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα