Μετά την πανδημία έρχεται “τσουνάμι” για το εμπόριο και τα μαγαζιά της Πάτρας

17.02.2021 / 21:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
fa 19

Χάνονται οι εκπτώσεις για τα εμπορικά μαγαζιά της Πάτρας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εμπόρων τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου είναι απίθανο να λειτουργήσουν έστω και με περιοριστικά μέτρα πριν από τις 10 Μαρτίου.

Το καλύτερο σενάριο, ειδικότερα για την Πάτρα, είναι ότι τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν εφόσον όλα πάνε καλά από τις 15 Μαρτίου και μετά και μόνο με τη μέθοδο του click away, αλλά και του click για τα καταστήματα ρουχισμού.

Υπάρχει βέβαια και το χειρότερο σενάριο που αναφέρει ότι ο Μάρτιος θα χαθεί και τότε σε αυτή την περίπτωση θα δούμε τα καταστήματα να ανοίγουν από τον Απρίλη και μετά, κάνοντας προετοιμασίες για το Πάσχα.

Η λέξη βέβαια προετοιμασία έχει καταντήσει να είναι ανέκδοτο για τους εμπόρους. Οι προετοιμασίες που έκαναν για την περίοδο των Χριστουγέννων είχαν σαν αποτέλεσμα να τους μείνει ένα σωρό εμπόρευμα στα ράφια τους το οποίο δεν κατόρθωσαν ποτέ να το πουλήσουν.

Η σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια των εκπτώσεων (αν δούλεψαν μια εβδομάδα) ισοδυναμεί με την απόλυτη καταστροφή για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Πάτρας που ζητούν στήριξη από το κράτος.

Στήριξη όχι με την μορφή δανείων και ενοικίων, αλλά με τον χαρακτήρα της επιδότησης και του κεφαλαίου κίνησης. Διαφορετικά οι προβλέψεις για το μέλλον της τοπικής αγοράς μετά από όλο αυτό δεν είναι καθόλου αισιόδοξες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα