Μέσω διαδικτύου το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

12.12.2020 / 9:14
κο 47

Διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων θα είναι από σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, προσαρμοσμένο στις συνθήκες της πανδημίας.

Τα παιδιά της περιοχής θα ζήσουν μία υπέροχη διαδραστική εμπειρία, γεμάτη χριστουγεννιάτικη μαγεία, με έναν κωδικό εντελώς δωρεάν.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη ιδέα που αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προσαρμοσμένη στις συνθήκες που επιβάλλει η υγειονομική κρίση, ιδέα την οποία εμπνεύστηκαν και υλοποιούν ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης.

Με εμπειρία και αγάπη για το παιδικό θέαμα και το παιδί, η εταιρεία τους, Long Vehicle Productions, δημιούργησε το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών που έχουν διακριθεί στα θεάματα και τις δραστηριότητες για παιδιά. Με όχημα τη φαντασία, σε ένα covid free περιβάλλον, τα παιδιά θα μπορέσουν να βιώσουν τη χαρά των Χριστουγέννων, να παίξουν, να επικοινωνήσουν, να διασκεδάσουν.

Ξεναγός σε αυτήν τη μοναδική, ξεχωριστή, χριστουγεννιάτική βόλτα θα είναι ένα συμπαθέστατο εξωγήινο πλασματάκι, όλο ερωτήσεις και απορίες, που φτάνει στον πλανήτη Γη. Το όνομα του « Ε;ΤΙ;». Έρχεται από «ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ», με αποστολή υψίστης σημασίας, να μάθει πληροφορίες για τα Χριστούγεννα στη Γη, με σκοπό… να γράψει έκθεση στο σχολείο του. Ο μικρός αξιαγάπητος εξωγήινος θα ζητήσει τη βοήθεια παιδιών και καλικάντζαρων.

Εκείνα, με σύμμαχο τη φαντασία τους και τη σύγχρονη τεχνολογία, θα τον βοηθήσουν αποτελεσματικά! Θα επισκεφτούν το Μουσείο των Αξιών που δεν πρέπει να χαθούν, όπως η αγκαλιά, το οικογενειακό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, το να πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη και να κάνεις μία ευχή όταν πέφτει ένα αστέρι.

Ο μικρός εξωγήινος θα μάθει, ακόμη, τα παλιά παιχνίδια που έπαιζαν στη Γη, όπως κρυφτό, κουτσό, αμπάριζα. Θα γνωρίσει τον Άγιο Βασίλη, τη Μάγια Μέλισσα και τα Στρουμφ, θα πάρει μαθήματα καραγκιόζη, χορού, μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τα παιδιά θα μπορούν επικοινωνήσουν -μέσω sms- με τον Άγιο Βασίλη, τα Στρουμφάκια και τον Εξωγήινο Ε;ΤΙ; ρωτώντας τους ό,τι θέλουν! Αυτά τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα, τα παιδιά θα γνωρίσουν έναν ξεχωριστο φίλο που θα τους μείνει αξέχαστος.

Για την παραγωγή και την υλοποίηση του χωριού συνεργάζονται πάνω από 100 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων της τεχνολογίας και κυρίως της τέχνης, όπως ο συνθέτης Τάσος Ιωαννίδης, η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, ο μάγος Sankara, το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση, το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνας Μπόικο, το Θέατρο Σκιών του Στάθη Λαγκαδά και πολλοί άλλοι.

Το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό θα είναι επισκέψιμο έως τις 3 Ιανουαρίου και θα λειτουργεί αδιάλειπτα για 16 ώρες το 24ωρο. Από τις 16:00 έως τις 22:00 η σύνδεση θα είναι ζωντανή και αυτές τις έξι ώρες τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικο ψυχαγωγικό και δημιουργικό πρόγραμμα, φτιαγμένο από ειδικούς παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Θα μπορούν να επικοινωνήσουν, να συμμετέχουν ενεργά, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να χαρούν.

Όσοι θέλουν να επισκεφθούν το Χριστουγεννιάτικο Διαδικτυακό Χωριό θα πρέπει να πατήσουν το ειδικό πλαίσιο στην κεντρική σελίδα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, (www.voreiatzoumerka.gr), χρησιμοποιώντας τον ειδικό κωδικό που θα χορηγηθεί από τον Δήμο Βορείων Τζουμέρκων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα