“Μεροληπτικό το ακαταδίωκτο της έκφρασης της επιστημονικής άποψης της επιτροπής λοιμώξεων”

23.04.2021 / 20:41
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 15

Σε δήλωσή της, σε σχέση με την ψήφιση εκ μέρους τα κυβέρνησης νομική ασυλία για τους επιστήμονες και τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στις επιτροπές του κορωνοϊού, η Α΄ Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, κάνει λόγο για «γύμνια της πολιτικής βούλησης για θωράκιση της νομικής προστασίας του επιστημονικού ιατρικού έργου».

Αναλυτικά η κυρία Άννα Μαστοράκου αναφέρει τα εξής: «Ο ιατρικός κόσμος και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας δίνουν τη μάχη της πανδημίας COIVD-19 κάτω από έκτακτες και αντίξοες συνθήκες, με όπλα το φιλότιμο, την αυταπάρνηση και το ηθικό καθήκον προς την κοινωνία.

Με την ψήφιση της μεροληπτικής τροπολογίας για το ακαταδίωκτο της έκφρασης της επιστημονικής άποψης της επιτροπής λοιμώξεων, εμβολιασμού και διαχείρισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας προκύπτει η γύμνια της πολιτικής βούλησης για θωράκιση της νομικής προστασίας του επιστημονικού ιατρικού έργου στην πρώτη γραμμή της μάχης.

 Η παράλειψη αυτή αφήνει αθωράκιστο το ΕΣΥ από ενδεχόμενη μαζική νομική εμπλοκή εκατοντάδων ιατρών και εργαζομένων στο χώρο της υγείας σε δικαστικούς αγώνες, με πιθανό καταλογισμό δυσθεώρητων ποσών στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Η νομική ασυλία σε μία χώρα με χρόνιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι η ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας για λόγους ηθικής τάξεως, ισονομίας και αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς, υπό συνθήκες πολεμικής εκστρατείας, των ιατρών και νοσηλευτών της χώρας.

Σε μία περίοδο που τα Νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν κυρίως ως μονοθεματικά νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας έχουν επιφορτισθεί με το έργο του εμβολιασμού, η κατάργηση της ισοτιμίας της ιατρικής υπογραφής από την εκδοθείσα κοινή υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1678/Β/23-4-2021 αρ.1,παρ.2β), θα επιφέρει κοινωνική αναστάτωση και ενδεχόμενο υγειονομικό κίνδυνο καθώς είναι μέτρο που καταδεικνύει την βαθιά άγνοια λειτουργίας του ιδιωτικού συστήματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης. 

Πολίτες που αντιμετωπίζουν χρόνιες και προγραμματισμένες υγειονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζονται μέχρι τώρα στον ιδιωτικό τομέα, θα απολέσουν το δικαίωμα πρόσβασης σε πολύτιμες υγειονομικές υπηρεσίες υγείας,  γεγονός που μπορεί να επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία τους.»

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα