ΜέΡΑ25: «Τρομάξτε κι άλλο – Εκτός από Δήμητρα έχουμε και Οδυσσέα για τους πλειστηριασμούς»

25.04.2023 / 16:00
varufakis

Μετά την παρουσίαση του σχεδίου «ΔΗΜΗΤΡΑ», το οποίο προβλέπει τη διενέργεια πληρωμών χωρίς τράπεζες αλλά και έξοδο από το ευρώ, το ΜέΡΑ25 συστήνει ακόμα ένα πρόγραμμα, ονόματι «Οδυσσέας», το οποίο αποτελεί την πρόταση του κόμματος, για τον τερματισμό της πώλησης των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

«Τρομάξτε κι άλλο: Έχουμε και τον “Οδυσσέα”, το σχέδιο που σώζει και τα σπίτια του κόσμου», αναφέρει το ΜέΡΑ25 και εκφράζει την ελπίδα το εν λόγω πρόγραμμα «να προκαλέσει τον αντίστοιχο τρόμο που προκάλεσε και η “Δήμητρα” στο εγχώριο πολιτικό, ολιγαρχικό και μιντιακό κατεστημένο».

Πρόκειται για μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των κόκκινων δανείων που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει το πρόγραμμα «Ηρακλής» και να βάλει στοπ στην πώληση των κόκκινων δανείων και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

«Είναι ένα σχέδιο που πρέπει να εφαρμοστεί κι αυτό χωρίς καμία πρότερη διαπραγμάτευση, γιατί το έχει ανάγκη ο τόπος, η κοινωνία και η οικονομία. Παρόμοια σχέδια έχουν εφαρμοστεί στην Γερμανία για την διαχείριση των κόκκινων δανείων, αλλά στην χώρα μας και στον λαό μας επιβλήθηκαν σχέδια που εξυπηρετούν μόνο την προσοδοφορία των αρπακτικών», σημειώνεται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα