Παρασκευή, 20.05.2022, 4:54 μμ

ΜέΡΑ 25 για ΣτΕ: Αποφάσισε πως είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της κυβέρνηση για τις συναθροίσεις

16.11.2020 / 21:50
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ÓõíÝíôåõîç ôýðõ ôïõ ÃñáììáôÝá ôïõ ÌåÑÁ25 ÃéÜíç ÂáñïõöÜêç ôçí ÔåôÜñôç 19 Äåêåìâñßïõ 2018.
(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Το ΜέΡΑ 25 σχολιάζει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την προσφυγή που είχε καταθέσει το κόμμα, σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων από την κυβέρνηση ενόψει του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25 αναφέρει αρχικά: «το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρος του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη την μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Στη συνέχεια το ΜέΡΑ 25 σημειώνει πως: «η Πρόεδρος του ΣτΕ φρόντισε να χρεώσει την σχετική υπόθεση της προσφυγής μας σε έναν συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης.

Ευελπιστούμε πραγματικά ότι θα υπάρξει έστω και μία μειοψηφία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα