Μελιτζάνες με ντομάτα και μοτσαρέλα

07.07.2021 / 9:33
eggplant-mozarella-500-960x480

Ένα εκπληκτικό φαγητό με μελιτζάνες, ντομάτα και τυριά που δύσκολα αντιστέκεσαι. Μπορείτε να το σερβίρετε σαν μεζεδάκι αλλά και ως πρώτο πιάτο σε ένα καλοκαιρινό γεύμα. H συνταγή για μελιτζάνες με ντομάτα και μοτσαρέλα είναι της Ντίνας Νικολάου.

Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες, όχι πολύ χοντρές, ή 4 μελιτζάνες τσακώνικες
4 ντομάτες μέτριες ώριμες
2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
10 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου ψιλοκομμένα
Φύλλα από 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
200 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
200 γραμμ. χαλούμι
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Πλένω καλά τις μελιτζάνες ολόκληρες και τις σκουπίζω. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω την κάθε μελιτζάνα σε λεπτές φέτες πάχους 1 εκ., αφήνοντάς τες ενωμένες στην πλευρά που βρίσκεται το κοτσάνι τους. Αλατίζω καλά τις μελιτζάνες και τις αφήνω σε ένα σουρωτήρι για 1 ώρα για να βγάλουν την πικρίλα τους.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Ξεπλένω τις μελιτζάνες καλά και σκουπίζω την κάθε φέτα με χαρτί κουζίνας. Τοποθετώ τις μελιτζάνες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο, αλείφω την κάθε φέτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζω με λίγο αλάτι.

Πλένω καλά τις ντομάτες και τις κόβω σε στρογγυλές φέτες. Κόβω το χαλούμι σε φέτες. Βάζω τις φέτες ντομάτας και χαλούμι εναλλάξ και ενδιάμεσα στις φέτες της κάθε μελιτζάνας. Μοιράζω τις σκελίδες σκόρδου, τον βασιλικό και την ρίγανη ενδιάμεσα στις φέτες και ραντίζω με όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει. Πασπαλίζω με την τριμμένη μοτσαρέλα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Σερβίρω τις μελιτζάνες ζεστές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα