Μελισσανίδης για καταγγελίες στην ενόργανη: «Υπήρχαν προπονητές με ακραίες συμπεριφορές σε παιδιά»

09.04.2021 / 20:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ακ 13

Οι σοβαρότατες καταγγελίες από μία σειρά πρώην αθλητών της ενόργανης γυμναστικής, έχουν δημιουργήσει νέο σάλο στον ελληνικό αθλητισμό και για το θέμα μίλησε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης, Ιωάννης Μελισσανίδης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3, ο Μελισσανίδης υποστήριξε ότι ουδέποτε δέχθηκε ο ίδιος κάποιου είδους βία, αλλά παραδέχθηκε ότι τέτοιες συμπεριφορές από προπονητές υπήρχαν στο παρελθόν.

«Είναι πολύ σοβαρές και θα πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε με την αντίστοιχη σοβαρότητα. Σαν άνθρωπος είμαι εναντίον οποιαδήποτε μορφής λεκτικής, σωματικής ή ψυχολογικής βίας. Θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, πάνω από 30 χρόνια: Εγώ ουδέποτε δέχτηκα λεκτική ή σωματική βία από τους δύο προπονητές μου».

Για το αν είχε γνώση τέτοιων συμβάντων: «Συνέβησαν πριν 20-30 χρόνια. Δεν υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές σήμερα στο άθλημά μας. Ναι, υπήρχαν προπονητές που είχαν τέτοιες ακραίες συμπεριφορές απέναντι στα παιδιά. Τις έχω δει αυτές τις συμπεριφορές στο Παλέ ντε Σπορ, στη Μίκρα, στη Ρωσία, στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ισπανία. Ήταν μια σχολή, που τότε οι προπονητές είχαν τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές απέναντι στους αθλητές τους».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα