«Μειώστε το φαγητό σας» λέει η Εμινέ Ερντογάν στους Τούρκους που αδυνατούν να αγοράσουν τα απαραίτητα

03.07.2021 / 15:09
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emine erdogan

Να μειώσουν τις μερίδες του φαγητού τους, ζητά από τους Τούρκους η Πρώτη Κυρία της χώρας Εμινέ Ερντογάν, προκαλώντας την οργή πολιτών. Η «προτροπή» της κ. Ερντογάν έρχεται σε μια στιγμή που μεγάλη μερίδα του τουρκικού πληθυσμού βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, αδυνατώντας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα,

Η Εμινέ Ερντογάν έδωσε τις συμβουλές της, σύμφωνα με την ανταπόκριση του ertnews μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο παγκόσμιας εκστρατείας κατά της σπατάλης τροφίμων με τίτλο «Εξοικονομείστε φαγητό, προστατέψτε το τραπέζι σας», για να μειωθεί η αλόγιστη σπατάλη των τροφίμων σε κάθε νοικοκυριό.

«Ας πάρουμε όλοι μαζί απλές προφυλάξεις, για παράδειγμα, ας ετοιμάσουμε μια λίστα πριν πάμε για ψώνια ειπε. Ας μειώσουμε τις μερίδες μας. Να μην αποθηκεύουμε τρόφιμα που ξέρουμε ότι θα χαλάσουν. Να καταναλώνουμε φρούτα και λαχανικά εποχής. Ας αυξήσουμε την παραδοσιακή μας γαστρονομική κουλτούρα και ας εφαρμόσετε τα μυστικά της κουζίνας χωρίς να πετάμε τίποτα. Το πιο σημαντικό, ας διδάξουμε στα παιδιά μας τους κανόνες του φαγητού και του ποτού με αξιοπρεπή τρόπο.

Η γνωστή δημοσιογράφος Αϊσενούρ στο πολιτικό πρόγραμμα που παρουσιάζει «Μέντια Μαχαλεσί» δεν έκρυψε την οργή της για τα λόγια της Πρώτης Κυρίας της Τουρκίας. Αυτό είναι πέρα για πέρα “ντροπή”, λέει.

«Είναι η Πρώτη Κυρία σε αυτήν τη χώρα και είναι τόσο αποκομμένη από τη ζωή, τον κόσμο, το παρελθόν της και το σήμερα!. Τι σημαίνει να μειώσουμε τις μερίδες, μπορούν να γίνουν λογικές προτάσεις, ίσως μπορούμε να τα συζητήσουμε εδώ, αλλά τι σημαίνει να μειώσουμε τις μερίδες:», ρωτάει η Αϊσενούρ Αρσλάν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα