Μείωση συμβούλων στους Δήμους της Αχαΐας και στην Περιφέρεια σύμφωνα με το νέο εκλογικό νόμο-Δείτε πως διαμορφώνονται οι θέσεις

24.05.2021 / 8:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kalpi-fakelos

Στον αριθμό των 210 ανέρχονται σήμερα οι αιρετοί στην περιοχή, οι 159 εκ των οποίων στα δημοτικά συμβούλια των δήμων της Αχαΐας και άλλοι 51 στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί στους 168, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφ. Γνώμη, εφόσον ισχύσουν οι προβλέψεις του νέου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση, καθώς προβλέπεται οριζόντια μείωση θέσεων σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Έτσι, με βάση όσα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή (και εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές μέχρι την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου), οι αιρετοί συνολικά στην περιοχή μετά τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα μειωθούν κατά 42 θέσεις.

Αναλυτικότερα, όπως λέει το σχετικό δημοσίευμα, δέκα θέσεις πρόκειται να «χαθούν» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, το οποίο από 51 μέλη σήμερα θα «πέσει» στα 41.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, θα υπάρξει συρρίκνωση κατά 8 άτομα (41 από 49 που είναι σήμερα), στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιάλειας μείωση κατά 8 επίσης άτομα (27 από 35), στα Δημοτικά Συμβούλια Δυτικής Αχαΐας και Καλαβρύτων, η μείωση θα είναι κατά 6 άτομα (21 από 27) και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ερυμάνθου θα υπάρξει συρρίκνωση κατά 4 άτομα (17 από 21).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα