Μείωση κρουσμάτων στη Φινλανδία, ανοίγουν τα εστιατόρια

18.04.2021 / 15:26
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 49

Η επαναλειτουργία των εστιατορίων από την επόμενη εβδομάδα αποφάσισε η Φινλανδία, μετά τη σταθερή μείωση των κρουσμάτων του κορονοϊού τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο θα εξακολουθήσουν να ισχύουν περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας τους, στην πώληση αλκοόλ και στον αριθμό των πελατών, όπως επεσήμανε η κυβέρνηση.

Στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα Ελσίνκι και σε κάποιες ακόμη στις οποίες εξακολουθεί να εξαπλώνεται η επιδημία covid-19 τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να γεμίζουν στο 50% της χωρητικότητας τους, να πωλούν αλκοόλ έως τις 17:00 και να κλείνουν στις 19:00, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Επίσης σήμερα η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει περισσότερα εμβόλια κατά της covid-19 στις περιοχές όπου παρατηρείται πιο γρήγορη εξάπλωση της ασθένειας, όπως η πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου υγείας της Φινλανδίας, 1,2 εκατ. Φινλανδοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της covid-19.

Χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η χώρα επιθυμεί να διαπραγματευτεί συμφωνία για να αγοράσει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V.

Παρά τον υψηλό αριθμό των μολύνσεων τον Μάρτιο, η Φινλανδία παραμένει μία από τις χώρες που έχουν επηρεαστεί λιγότερο από την πανδημία του κορονοϊού. Μέχρι στιγμής στη χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, έχουν καταγραφεί 83.253 κρούσματα και 558 θάνατοι από cοvid-19.TAGS

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα