Μεγαλώνει το κύμα για Σαββατοκύριακο… τριών ημερών παγκοσμίως

04.12.2020 / 12:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20s10graf

Όλα δείχνουν ότι η τάση για εργάσιμη εβδομάδα τεσσάρων ημερών ισχυροποιείται, καθώς σε αντίστοιχη δοκιμαστική κίνηση προχωρά ήδη αυτόν τον μήνα ο κολοσσός Unilever στη Νέα Ζηλανδία, ενώ αντίστοιχο πείραμα έχει κάνει και στην Ιαπωνία η Microsoft.

Μία τέτοια απόφαση για την Ισπανία θα αποτελούσε σημαντικό προηγούμενο για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες οικονομίας του κόσμου.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης της Ισπανίας Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο οποίος είναι και ηγέτης του αριστερού κόμματος των Ποδέμος, η Μαδρίτη εξετάζει να προτείνει λιγότερες ώαρες εργασίας για να αυξηθεί η απασχόληση. Άγνωστο παραμένει αν μία τέτοια πρακτική θα έχει ουσιαστική επίπτωση στις αποδοχές των εργαζομένων.

Η ιδέα για Σαββατοκύριακο τριών ημερών αντί για δύο μέρες έχει πέσει στο τραπέζι εδώ και χρόνια σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο αλλά η πανδημία και οι τεράστιες επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και στην κοινωνία έχουν φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα.

Ειδικότερα, η τεράστια χρήση προγραμμάτων αναστολής εργασίας λόγω της πανδημίας για να μην υπάρξουν μαζικές απολύσεις έχει αυξήσει τις φωνές για μεγαλύτερη στήριξη όσων κερδίζουν λιγότερα ή όσων απασχολούνται σε κλάδους οικονομικής δραστηριότητας που έχουν πληγεί περισσότερο, αναφέρουν ακόμα οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα