Μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: «Έξω η ασφάλεια από τις σχολές»

21.01.2021 / 14:43
foitites_it_3073558

Φοιτητικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με κεντρικά συνθήματα «ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» και «οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες».

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή με κεντρικό αίτημα να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Σημειώνεται ότι φοιτητές και εκπαιδευτικοί που στηρίζουν την κινητοποίηση αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το κέντρο της πόλης παραμένει κλειστό ενώ με εντολή Ελληνικής Αστυνομίας από τις 10, σήμερα το πρωί, είναι κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο».

Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών κατά της προωθούμενης απο την κυβέρνηση δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια.
Πορεία διαμαρτυρίας φοιτητών κατά της προωθούμενης απο την κυβέρνηση δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2021.

Πηγή: Sputniknews.gr , skai.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα