Μεγάλη κινητοποίηση για την μόλις 21 μηνών Νεφέλη – Πρέπει να νοσηλευτεί στο εξωτερικό-Είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε τροχαίο

04.08.2021 / 16:53
227795008_830644587644473_1368395553555706611_n

Τεράστια είναι η προσπάθεια που γίνεται για τη μικρή Νεφέλη, προκειμένου να μεταφερθεί σε ειδική κλινική του εξωτερικού, καθώς πριν από περίπου δύο μήνες είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά σε τροχαίο και από τότε δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη.

Το κοριτσάκι νοσηλεύεται με πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και από την ημέρα που εισήχθη η κατάσταση της υγείας της βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η συμβολή όσων περισσότερων πολιτών γίνεται, κρίνεται απαραίτητη, καθώς το κόστος για να σταλθεί η μικρή σε κέντρο αποκατάστασης είτε στη Γερμανία είτε σε άλλη κλινική του εξωτερικού, είναι υπέρογκο.

Μετά την ανακοίνωση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Παιδική Χαρά» τη σκυτάλη πήρε σήμερα ο κωμικός Γιάννης Σερβετάς. Με έκκλησή του στα social media τόνισε την σοβαρότητα του θέματος και προσκαλεί τον κόσμο να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια να νοσηλευθεί η μικρή Νεφέλη στο εξωτερικό.

Το μήνυμα της «Παιδικής Χαράς» για τη μικρή Νεφέλη
«Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι για την Νεφέλη και ανά πάσα στιγμή, να φύγει σ’ ένα κέντρο αποκατάστασης. Να κάνουμε αυτό που πρέπει και ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Όσον αφορά τον φόβο των πολιτών για τους ψεύτικους λογαριασμούς, ο κ. Φιρινίδης, θεωρεί ότι είναι απολύτως λογικό και βεβαιώνει τον κόσμο, ότι το πιο σημαντικό κομμάτι του σωματείου είναι να υπάρχει διαφάνεια. «Εφόσον οι καταθέσεις γίνονται σε δικό μας λογαριασμό, επειδή κάποιες οικογένειες για δικούς τους λόγους δεν διαθέτουν, στέλνουμε πάντα την κίνηση στους γονείς ή πηγαίνουμε μαζί στην τράπεζα για τις αναλήψεις».

Το σωματείο προσπαθεί μέσω των επικοινωνιών του με νοσοκομεία – κλινικές – ιατρούς της χώρας, αλλά και του εξωτερικού, να βοηθάει στο να δίνονται ελπίδες στις οικογένειες των παιδιών που χρειάζονται άμεση βοήθεια, αλλά και στα ίδια τα παιδιά. «Υπάρχουν άτομα στο σωματείο που κάνουν τις επαφές με το εξωτερικό, ενώ μπορούν να μεταφράσουν και έγγραφα που χρειάζονται οι οικογένειες για τις αιτήσεις σε κλινικές και σε άλλες δομές υγείας. Στόχος μας είναι να στηρίζουμε τις οικογένειες, είτε μιλώντας με νοσοκομεία, είτε στηρίζοντας τις με τρόφιμα, ρούχα και ότι άλλο χρειαστούν».

Η οργάνωση ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια, όταν κάποιοι φίλοι είχαν αρχίσει να βοηθούν κόσμο εθελοντικά, όμως εξαιτίας της τεράστιας γραφειοκρατίας, υπήρχαν πολλές καθυστερήσεις και δεν μπορούσαν να συνδράμουν σωστά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του συλλόγου με φιλανθρωπικό σκοπό. «Όταν ξεκινήσαμε είμασταν 20 μέλη και τώρα έχουμε φτάσει τα 200 ενεργά. Απαρτιζόμαστε από φιλόλογους, μαθηματικούς, με στόχο να βοηθούμε όσο περισσότερο γίνεται παιδιά που χρειάζονται βοήθεια, με όλους τους τρόπους», τονίζει στο GRTimes.gr ο Πρόεδρος του σωματείου «Παιδική Χαρά», Κωνσταντίνος Φιρινίδης.

Το σωματείο είναι ανοιχτό σε νέα μέλη, γιατί η κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου προσθέτει ότι «ο καθένας μπορεί να συμβάλλει με τον τρόπο του, είμαστε ανοιχτοί σε ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν έστω και λίγο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα