Μεγάλη η ανταπόκριση ξεναγήσεων από Σχολεία,Συλλόγους και Κινήσεις στο Καταφύγιο των Υψηλών Αλωνίων-Φωτό

19.10.2021 / 14:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
20211013_100157

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα , από την ημέρα που το ιστορικό καταφύγιο κάτω από τα Υψηλά Αλώνια της Πάτρας άνοιξε τις πύλες του, η προσέλευση σε αυτό, του κοινού από την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή.

Μέχρι στιγμής εκατοντάδες πολίτες είχαν τη δυνατότητα να δουν τους χώρους του καταφυγίου, στους οποίος φιλοξενείται η έκθεση ιστορικού και αρχειακού υλικού και να  ακολουθήσουν τα «βήματα» της «εικαστικής διαδρομής», η οποία περιλαμβάνει έργα επτά εικαστικών δημιουργών. Σε αυτή συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί, Αγάθου Χρύσα, Bressoud Ganaelle, Καννελοπούλου Μαρία, Κοντόγεωργα Τότα, Μεθενίτης Σπύρος, Μόρφη Δώρα και Φερεντίνος Παναγιώτης.

Παράλληλα, μοναδικό είναι το ενδιαφέρον σχολείων (Δημοτικών, Γυμνασίων, λυκείων) συλλόγων, κινήσεων και σωματείων, για την πραγματοποίηση προγραμματισμένων ξεναγήσεων. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που υπάρχει είναι το γεγονός, ότι μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί ξεναγήσεις μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί πως ο χώρος του καταφυγίου θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό και την πραγματοποίηση οργανωμένων ξεναγήσεων για όσο  διάστημα απαιτηθεί.

Τις ξεναγήσεις πραγματοποιούν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό.

Ο χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 18.00 έως τις 20.00 και κάθε Κυριακή από τις 11.00 έως τις 13.00. Επίσης γίνονται προγραμματισμένες επισκέψεις – ξεναγήσεις σε Συλλόγους – Σωματεία μετά από συνεννόηση. (Τηλέφωνα επικοινωνίας 2610-624-088).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα