Μεγάλη εκλογική μάχη ετοιμάζεται να δώσει η ΝΔ -Μηνύματα Μητσοτάκη σε βουλευτές

29.05.2023 / 8:45
mitsotakis_pireos_intime.jpg

Εκλογική μάχη «πόρτα πόρτα» ετοιμάζεται να δώσει η Νέα Δημοκρατία, όπως ζήτησε χθες από βουλευτές και πολιτευτές του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο εφησυχασμός και η χαλάρωση από το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που επισημαίνεται από όλα τα στελέχη του κόμματος και η συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Πειραιώς είχε στόχο να κινητοποιήσει τους πάντες.

«Όλα ξεκινούν και πάλι από την αρχή», ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από όλους τους υποψηφίους να κάνουν προεκλογική εκστρατεία με την ίδια ένταση όπως έκαναν για την εκλογή τους καθώς όπως τόνισε «ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα». Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να πάνε ξανά στην κάλπη όσοι την εμπιστεύτηκαν στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση, με έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη να εκτιμούν ότι το «ρεύμα του νικητή» δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλκυση επιπλέον ψηφοφόρων.

Πειραιώς: Ο μεγαλύτερος προβληματισμός στα «πηγαδάκια»
Ο μεγαλύτερος προβληματισμός που ήταν διάχυτος σε όλα τα πηγαδάκια αφορούσε τον αριθμό των κομμάτων που θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή και κατά πόσο αυτό θα δυσκολέψει μία ισχυρή αυτοδυναμία. Όλοι, επίσης αναγνώριζαν, ότι πρέπει να ανακοπεί η πίεση που δέχεται η Νέα Δημοκρατία από τα δεξιά της και ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα από το νεοπαγές κόμμα Νίκη, που βρέθηκε μερικές χιλιάδες ψήφους μακριά από την είσοδο στο Κοινοβούλιο. Οι σχέσεις που διατηρεί με εκκλησιαστικούς κύκλους και ειδικότερα με μοναστήρια αποτέλεσε την βάση για την εκλογική επίδοση που σημείωσε και στελέχη εγείρουν ανησυχία για τον ρόλο που παίζουν συγκεκριμένα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από αυτές. Τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν πολλές επισκέψεις κλιμακίων του κόμματος με τη συμμετοχή πρώην υπουργών σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να έχουν επαφές με τις τοπικές κοινωνίες, ενώ θα υπάρξουν και συναντήσεις με κληρικούς. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι τυχαία και η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Άγιο Όρος, όπου πιστεύεται ότι αντλεί δυνάμεις ο συγκεκριμένος χώρος.

ΝΔ: Στόχος η αύξηση των ποσοστών στη Θεσσαλονίκη
Στο μικροσκόπιο του εκλογικού επιτελείου μπαίνει η Α’ Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ παρότι ήταν πρώτο κόμμα σημείωσε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά πανελλαδικά με 34,15%, καταγράφοντας πτώση 1,37% σε σχέση με το 2019. Μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη σε βουλευτές και πολιτευτές στο ισόγειο του κόμματος, ο Γιάννης Μπρατάκος κάλεσε στον τρίτο όροφο τους βουλευτές Θεσσαλονίκης για να τους επισημάνει την κακή εκλογική επίδοση του κόμματος στην περιφέρεια τους και να τους τονίσει ότι θα πρέπει να καταβάλλουν πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, ώστε να αυξήσουν τα ποσοστά του κόμματος.

ΝΔ: Εξορμήσεις στελεχών σε όλη τη χώρα
Το εκλογικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας έχει ολοκληρώσει τον προεκλογικό σχεδιασμό και από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν εξορμήσει στελεχών σε όλη τη χώρα. Ήδη έχουν δοθεί οδηγίες σε όσους ήταν υποψήφιοι να πραγματοποιήσουν ομιλίες και περιοδείες στις περιφέρειες τους, κάνοντας ανάλογη κινητοποίηση με αυτήν που έκαναν όταν διεκδικούσαν την εκλογή τους στη Βουλή. Επιπλέον, έχει καταρτιστεί πρόγραμμα για 45 βουλευτές και στελέχη που ανά ομάδες θα επισκεφθούν όλες τις εκλογικές περιφέρειες, με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αντιπροσωπεύουν και τα θέματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα